Sema'dan Noel şarkıları

Sema'dan Noel şarkıları

Sema’nın kendi sıcak üslubuyla müzikseverlere gönderdiği davetini aşağıda okuyabilirsiniz.

 

"Sevgili arkadaşlarım, 15 Aralık Salı günü saat 19’da noel şarkılarına bekliyorum... sıkı giyinin... konser bir saat sürüyor ama kiliseler malumunuz soğuk oluyor.

 

1995 yılından bu yana düzenli olarak her yıl aralık ayında bir "Noel Şarkıları-Weihnachtslieder" konseri yapıyorum... Böylelikle özellikle Noel zamanı Berlin’e olan özlemimi biraz hafifletmiş oluyorum.

 

Programda Johann Sebastian Bach, Max Reger, Peter Cornelius, Hugo Wolf, Friedrich Mergner ve çağdaş bir besteci H. Jürgen Hufeisen’in Noel Şarkıları’nı söyleyeceğim.

 

Tarlabaşı Emin Camii Sokağı’nda bulunan Alman Protestan Kilisesi 1843 yılında inşa edilmiş, önce hastane, daha sonra Alman ilkokulu, 1861’den itibaren de kilise olarak kullanılmaya başlanmış.

 

Aynı yıl kiliseye Almanya’nın Potsdam kentinde halen faaliyette olan Carl Eduard Gesell firmasınca yapılan bir org getirilmiş (bu istanbul’a gelen ilk kilise orgu). 2004 yılında bu org 120 yıl sonra Potsdam’dan aynı atölyenin bugünkü ustaları tarafından tekrar elden geçirilmiş, temizlenmiş, orjinal parçaları kullanılarak ilk günkü muhteşem sesine tekrar kavuşturulmuştur.

 

Dilerim zamanınız vardır... Beyoğlu martılarından selamlar.

 

Sema"

 

Cazkolik.com / 14 Aralık 2009, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.