Billy Strayhorn’a saygı...

Billy Strayhorn’a saygı...

Saksofonist Don Braden ve trompetçi Mark Rapp "The Strayhorn Project" adını verdikleri albümlerini yayınladılar. Albümlerinin temelinin Strayhorn bestelerinin yeniden yorumlanması olarak tanımlayan ikiliye piyanoda günümüzün adı çok uyulan yetenekli genç piyanistlerinden Gerald Clayton, yeni albüm çıkaran vokalist Sachal Vasandani ve basta Rene Hart ile davulda Greg Gonzalez eşlik ediyorlar.

Strayhorn’u tanımayanlar için "Take The "A" Train" desek yeterli olur mu acaba? İşte o besteci! Duke Ellington’ın arkasındaki adam olarak da bilinen Strayhorn, Ellington’ın keşfedip grubuna kattığı ve New York’a getirdiği büyük besteci.

Don Braden ise günümüzün tanınmış saksofonistlerinden. Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Tony Williams ve Roy Haynes gibi devlerle çalmış olan müzisyen caza merakı ile bilinen ünlü komedyen Bill Cosby için yaptığı müziklerle de tanınıyor.

Trompetçi Mark Rapp ise Braden’a göre çok daha ’rookie’ bir isim. DownBeat’in yeni ortaya çıkan isimlerin en yeteneklilerinden biri olarak lanse ettiği müzisyen bir çok festivale katılmış ve klüplerde çalmış biri.

Cazkolik.com / 15 Aralık 2009, Salı

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.