Dolce Brass Quintet konseri...

Dolce Brass Quintet konseri...

2 trompet, 1 trombon, 1 korno ve 1 tubadan oluşan "Dolce Brass Quintet" konseri 28 Aralık tarihinde Notre Dame De Sion’da gerçekleşecek.

7 yıllık bir grup olmasına rağmen genç bir ekip Dolce Brass. Barış Yazıcı ve Utku Akyol’un trompet, Gökay Gökşen’in trombon, Gürkan Bozkurt’un korno ve Kemal Köksal’ın tuba çaldığı Dolce Brass Türk trombonunun büyük ismi ve aynı zamanda hocaları da olan Aycan Teztel’in öncülüğü etmesi ile kuruldu. 2002 yılında hayatına başlayan ekip zamanla gelişerek profesyonel bir topluluğa dönüştü.

Ülkemizde böylesi (bakır üflemeli) brass grupları -özellikle klasik müzik dışında- fazla yok, samimi çabalarla başlayan gruplar da fazla uzun ömürlü olamıyor ama Dolce öyle değil, profesyonel olmaları ve üyelerin hepsinin grup dışında okul ya da başka yerlerde de görev yapıyor olmaları onların bu grubu sürdürebilmeleri için gerekle imkanı sağlamış anlaşılan. Gerçi Dolce’de ağırlıklı klasik çalan bir ekip ama tümü aynı zamanda birer cazsever.

Aynı zamanda idealist bir grup Dolce Brass. Okullarda eğitim konserleri veren ekip yurtdışında da bir çok kez ülkemizi temsil etmiştir.

Cazkolik olarak böylesi bir ekibi hayranlıkla selamlıyoruz, konserlerini duyurmayı bir görev biliyoruz ve kendilerini de Radyo Cazkolik’te en kısa zamanda ağırlamayı arzu ettiğimizi de buradan duyurmuş olalım.

Cazkolik.com / 18 Aralık 2009, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.