Satın aldığınız son albüm hangisiydi?

Satın aldığınız son albüm hangisiydi?

Caz forumlarının en sık başvurduğu sorulardan biridir okurların en son neyi satın aldıkları. Bu şekilde genel bir değerlendirme yapma imkanı da buluyorlardır belki. Caz alıcısı acaba son sıralarda neyi tercih ediyor? Bunu kesinlikle bilmek imkansıza yakın çünkü cazın güncel yanı güçlü olmasına rağmen geçmişten gelen albümleri halen (ve umarız gelecekte de) çok ilgi gören, her yeni nesile devrolunan bir tüketim alışkanlığıdır. Bir Coltrane’nin, Miles’ın, Adderley’nin, Brubeck’in... siz de isimleri ekleyin dinlemekten bıkamazsınız, mümkün değildir bu! Bu satırların yazarı olarak örneğin en son Dave Brubeck’in 1962 tarihli "Angel Eyes" isimli albümünü satın aldım ve belki de bu yıl dinlediğim en güzel albümlerin arasında sayıyorum. Halbuki bu yıl onlarca caz albümü dinlemiş biri olarak belki de yeni bir albümü belirtmek daha doğru olacak ama işte dinleyenin kişisel beğeni skalası o ana göre yorumlarını da belirliyor kuşkusuz.

 

Peki forumda hangi sonuçlar çıkmış;

 

İlginç olan yukarda belirttiğimiz 1962 tarihli albüm gibi dinleyenlerinde genellikle halen o yıllardan tercih yapmış olmaları. Mikelz77 nikli katılımcı "Mingus Ah Um", yine Mingus’tan "A Night At Cafe Bohemia", "Tijuana Moods", Wynton Marsalis’in nisbeten yeni tarihli ve 7 CD’lik "Live at the Village Vanguard", Monk’un "Criss Cros" gibi albümlerini belirtmiş. Bir başka okur bize yeni bir albüm ismi veriyor; Dave Douglas "A Single Sky" ve Fred Anderson’un "21st Century Chase", bir diğeri yeni kayıt "The Melody of Rhythm".

 

Duaneiac isimli okur ise şu albümleri belirtmiş; George Carlin "A Place for my Stuff", The monkees "Pisces, Aquarius, Capricorn", Matt Wilson-David Berkman-Joel Frahm "The Other Side of Ellington", Tony bennett "Love Story".

 

Bir başka okur Jack DeJohnette "Special Edition", "Live at the 2007 Monterey Jazz Festival".

 

Bu listeyi uzatmak mümkün, peki biz de size soralım, siz en son hangi albümü satın aldınız? Türk albümleri boldur umarız!

 

Cazkolik.com / 28 Aralık 2009, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.