Buzuki Orhan ve Turkophony All Stars Ghetto’da

Buzuki Orhan ve Turkophony All Stars Ghetto’da

Buzuki Orhan, Turkophony All Stars olarak harika bir işe imza atıyor. Geçtiğimiz yıl ünlü davulcu Dave Weckl ile gerçekleştirdiği konser basında da büyük ilgi görmüştü. İşte o konserle başlayan ’konserler serisi’ bu yıl, önümüzdeki günlerde Buzuki Orhan ve kanunda Göksel Baktagir, neyde Serkan Bağkesen ile kemanda Can Olgun’a üç farklı ve ünlü Amerikalı müzisyenin katılımıyla yepyeni bir Turkophony All Stars konseri daha izleyeceğiz.

Bas gitarda dünyada emprovize müziğin en önemli elektrik basçılarından biri olan ve Live at the Royal Festival Hall albümüyle caz dünyasında büyük yankı uyandıran ve ülkemizde de iyi tanınan Kai Eckhardt, davulda günümüzün seçkin entelektüel funk davulcuları arasında ilk sırayı alan, 2002 yılında Compositional Drumming adlı DVD’sini piyasaya çıkaran ve tüm dünyada kendine özgü davul tekniğini tanıtan, sempozyumlar veren Sean Rickman ve gitarda Avustralya kökenli Chris Paul Robinson’ın eşlik edeceği Orhan Osman, sahnede yine kendi bestelerini yorumlayacak ve birlikte seslendirecekler.

Konserin bir diğer sürprizi ise Amerikalı ünlü ses uzmanı Dennis Moddy. Grubun canlı kayıtlarını ve ses mühendisliğini yapacak olan Dennis Moddy, bugüne kadar Dennis Chambers, Dave Weckl, Mike Stern, Justo Almario gibi pek çok usta isimle çalışmış, binlerce kayıt yapmış ve birçok Grammy Ödülü kazanmış önemli bir ses kayıt ustası.

Cazkolik olarak, sevgili Orhan Osman ile bir röportaj gerçekleştirdik, önümüzdeki hafta bu röportajı yayına gireceğiz ama yanısıra bir de kendisiyle Radyo Cazkolik için güzel bir program kaydetme hazırlığımız var, bu programı da konserin gerçekleşeceği hafta yayında dinleyebilirsiniz. Bu programda hem kendisinden konseri ve Turkophony All Stars’ı birinci elden dinleme ve tanıma şansımız olacak hem de dikkat çekici bu funky fusion müziğin kökenlerine Orhan Osman’la birlikte inmeye çalışacağız.

Altta "Caz Videosu" kısmımızda Sean Rickman’ın kısa bir performansını izleyebilirsiniz.

20 Ocak 2010, Çarşamba günü Beyoğlu, Ghetto’da gerçekleşecek olan konser 22.30’da başlayacak

Biletleri Biletix’ten hemen almaya başlayın konser gününe kalmadan hızla bitmesi işten bile değil, bizden söylemesi. İşte size bizim sağladığımız kolaylık, alttaki Biletix linkine tıkladığınızda sizi doğrudan ilgili sayfaya yönlendirecektir.

Cazkolik.com / 9 Ocak 2010, Cumartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.