2000’lerin en iyi albümleri...

2000’lerin en iyi albümleri...

Downbeat yeni yılın ilk sayısında tam da kendi büyüklüğüne yakışan bir dosyaya imza attı ve ikibinli yılların, yani son 10 yılın tüm caz albümlerini gözden geçirerek herhangi bir puanlama sıralaması yapmaksızın alfabetik sırayla 500 kadar albümü listeledi.

Bu listede önemli olan herhangi bir sıralamaya, tasnifi gerek duyalmaması, yalnızca alfabetik listelenmeye tabi tutulması.

Bu dosya ile ilgili biz de geniş bir haber hazırlıyoruz. Bu başarılı çalışmayı derleyerek sizlere aktarmamız gerek çünkü içinde muhteşem albümler ve kaynak rehber var.

Dergi ayrıca bu listenin yanında günümüzün bir çok ünlü ve önemli müzisyeniyle konuşarak ikibinlerin vizyonu ile ilgili görüşlerini de almış.

Dosyanın başında Bob Gandron imzalı bir yazı var, Mandron yazısının başında şöyle soruyor; "Günümüzün bu download çağında CD halen niye önemli?" Bu sorunun yanıtını arayan Mandron aynı zamanda yazısının başlığını da "Azınlığa Servis" (Cazın nisbeten az sayıdaki seçkin dinleyicisini kastederek) koymuş.

Ardından Eric Alexander, Uri Caine, Peter Erskine, Randy Brecker, Nels Cline, Dave Douglas, John Hollenback gibi önemli isimlerde yeni milenyum çağının perspektifleri üzerine görüşlerini aktarıyorlar.

Cazkolik.com / 26 Ocak 2010, salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.