Freddy Cole İstanbul Jazz Center’da...

Freddy Cole İstanbul Jazz Center’da...

"78 yaşındaki Freddy Cole ile artık emekliliğe ayrılıp ayrılmamayı düşünüp düşünmediğini sorduğumda, geçen yaz bir pazar sabahıydı. İtalya’nın Perwgia şehrindeydik ve verdiği konserin ardından henüz daha bir kaç saat ya geçmişti ya da geçmemişti bile..."

Böyle anlatıyor Downbeat’ten Ted Panken Freddy Cole’u... Bırakın düşünmeyi, henüz ilk gençlik çağındaki bir şarkıcı gibi istekli ve coşkulu olduğunu anlatıyor.

"Hayır" dedi... Üst üste bir kaç kez tekrarladı "Hayır, hayır...". bir yandan da gülüyordu. Bana dönüp; "Artık nerede mi bırakacağım? Niçin? Senin gibi evde miskin miskin oturayım diye mi? Müzik beni hayata bağlıyor dostum!"

Freddy Cole daha önce bir kaç kez geldiği İstanbul’a bu kez daha önce de çaldığı İstanbul Jazz Center’a geliyor. 30 Ocak’ta 2 kez üst üste sahne alacağı İstanbul’da boğazın kış ve soğuk romantizminde bir kez daha bizlerle olacak. Dinlemek büyük bir ayrıcalık ve keyif olur. Ayrıca Cole çaldığı zaman dinleyicisiyle çok uyumlu ve barışık biri. Espriler yapmayı, diyalog kurmayı seviyor. Bu yanıyla da büyük bir ustanın, bir duayenin sahne ve izleyici/dinleyici hakimiyeti gerçek bir tecrübe olacaktır.

Cazkolik.com / 27 Ocak 2010, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.