Cibelle, Ghetto’da!

Cibelle, Ghetto’da!

Yugoslav ve Brezilya kökenli piyanist Suba’nın albümünde ilk kez sesi duyulduğunda tüm bakışları üzerine çevirmesini başaran Cibelle kendisini 29 Ocak gecesi İstanbul Ghetto’ya kadar sürükleyen yolculuğunun da bir anlamda başlangıcını yaratmış oldu. Söylediği şarkının sözleri ve müziği kendisine aitti, ardından çok geçmeden zaten kendi çıkış albümünü yine kendi adıyla yayınladı.

Cibelle downtempo denilen bir tarza sahip. Bu düşük tempolu yorumu benimseyen önemli sayıda şarkıcı var Brezilya’da. Cibelle’in de dahil olduğu yeni kuşak şarkıcılardan da önce başlamış ’cool’ bir tarz...

Sao Paolo’nun güzel kızları mankenlik ajansları tarafından keşfedilmeyi beklerken, zerafetiyle göz kamaştıran Cibelle ise tüm bu dönemde yalnızca müzik yapma telaşındaydı. Daha önce İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul’da sahne alan Cibelle, Son olarak 2006’da çıkardığı “The Shine Of Dried Electric Leaves” albümüyle 10 parmağında 10 marifetle birçok platonik aşkın müsebbibi oldu.

Kadife bir ses, zarafetin yeniden tanımlanması ve çok sayıdaki müzik tarzının birleşimi Cibelle’i tanıtmak için kullanılabileceğimiz tanımlardan birkaçı. Bu mükemmel kadın,  29 Ocak Cuma gecesi GHETTO sahnesinde Brezilya şarkılarının ile dinleyenleri büyüleyecek.

Cazkolik.com / 27 Ocak 2010, Çarşamba
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.