Lindy Hop'çulara müjde

Lindy Hop'çulara müjde

Lindy Hop’da neymiş demeyin...Cazla, 1930’lu yıllara ve daha da gerilere uzanan swing ile çok yakın bir ilgisi var çünkü Lindy Hop, caz müziğinin altın yıllarının yaşandığı Swing döneminde 30’lar ve 40’larda yapılmış Harlem kökenli, Afro-Amerikan sokak dansıdır.

 

Bu müziği ve dansını sürdüren, üstelik ısrarlı sürdüren, bunu düzenli hale getiren bir grup var artık, "İstanbul Lindy Hop" grubu her gün sayılarını daha da artırıyor ve partilerini aylık düzenli hale getiriyor.

 

Bu partileri düzenleyen kişilerin başında gelen sevgili Banu Birecikligil ile irtibata geçtik. Hatta önümüzdeki haftalarda Radyo Cazkolik’te kendilerini konuk olarak da dinleyebileceksiniz, elbette Lindy Hop bir dans, bu nedenle dinlemek yerine görmek isteriz diyebilirsiniz, o zamanda partilerine katılın, bir sonraki 10 Şubat’ta yani çok yakın. Dans edemiyorum demeyin. Bu sefer gözlersiniz, gelecek sefer siz de dansçıların arasında olursunuz.

 

Banu Birecikligil programımıza konuk olduğunda kendisiyle hem bu grubun kuruluşunu ve neler yapmayı düşündüklerini, dünyada böyle gruplar var mı, onlarla bağlantıdalar mı, bu dans artık modası geçmiş bir ekol mü yoksa yıldızı yeniden parlayan bir tür mü!... vs. vs. tüm bunları konuşacağız ve dönemin müziklerini elbette dinleyeceğiz. Programa kadar siz linklerden Lindy Hop hakkında daha geniş bilgi alabilirsiniz.

 

COTTON CLUB PARTY @ CLINIC
10 Şubat 2010 takiben ve her ayın 2. Çarşambası
Giriş Ücreti 15 TL. (sınırsız su dahil)
10 Şubat 2010, Çarşamba
21.00 - 02.00 arası
Club Clinic İstanbul
Sakızağacı Cad. Atıf Yılmaz
Küçükbayram Sok 1/4 Beyoğlu

 

Cazkolik.com / 4 Şubat 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.