New York, Blue Note Club'da festival gibi Şubat

New York, Blue Note Club'da festival gibi Şubat

New York’da ki caz klüplerinin programlarına bakarsanız cazda günü anlayabilirsiniz derler. İşte Blue Note’da öyle yerlerden, başta gelenlerinden. New York için böyle söylenir ama bunu her klüp için söylemek yine de zordur aslında, bakmayın siz, kastettiğimiz etkiyi sağlayabilecek klüp sayısı orada bile sınırlı sayıdadır.

 

Her neyse, bu ay ki Blue Note’un programı gelince her zaman şaşkınlıkla bakakalırız ama bu sefer ağzımız ayrıca açık da kaldı çünkü festivali aratmayacak zenginlikde bir program karşımızda duruyordu doğrusu.

 

İlk olarak Jimmy Heath’ten başlıyalım; caz tarihinin en belirgin figürlerinden olan Jimmy Heath ve Big Band deyince içindekiler öyle isimler ki, inanılır gibi değil; Trompetlerde Roy Hargrove, Claudio Roditi, Scott Wendholt, Frank Greene, alto saksofonlarda Antonio Hart, Mark Gross, tenor saksofonlarda Charles Davis, Bobby LaVell, bariton saksofonda Frank Basile, trombonlarda Steve Davis, Jason Jackson, Michael Dease, Max Seigel, piyanoda Jeb Patton, basta David Wong, davulda Lewis Nash.

 

Hangi festivalde bu kadroyu görebilirsiniz, Amerikanın diğer eyaletlerinde bile bulmazın zor. Adamların evleri, gayet normal!

 

Yukarda büyük bir iştahla yazdık ama ayın yedisine kadar olan Jimmy Heath Big Band Cumartesi bitiyor.

 

6 Şubatta, Big Band’in devamı olarak, gece yarısında Laurence Elder ve Bob Franchescini birlikte sahne alacaklar.

 

7 Şubatta bu kez aynı şekilde Jean-Michel Pilsc and His NYU Quartet sahne alacak.

 

9 Şubat ile 14 Şubat arasında bu kez başka büyük isimler devreye giriyor; David Sanborn ve Joey DeFrancesco birlikte sahnede olacaklar. Biliyorsunuz, her ikisinin de yeni albümleri var ama farklı bir program yaparlar tahminimiz. Her ne olursa olsun ortalık yanacak gibi görünüyor. Francesco’nun Sanborn’un yeni albümünde çaldığını da unutmadan ekleyelim!

 

16-17 Şubatta bu kez bir başka büyük isim devreye giriyor. McCoy Tyner Trio. Dave Valentin ve Steve Turre ile birlikte McCoy Tyner, ne desek etkisini tanımlamaz diye korkuyoruz. İlk saydığımız big band kadrosuna bakarken burada Steve Turre nerede diye sormuştuk içimizden, demek ki burada imiş!

 

18-21 Şubat tarihlerinde caz şarkıcısı Rachelle Ferrel olacak.

 

23-28 Şubat tarihlerinde ise aklımızı uçuracak bir başka üçlü sahneyi alıyor; Bill Frisell, Ron Carter vePaul Motian! Dehşet!

 

Ay bitiyor ama bu kadar da değil, çünkü aralarda boşluklar ve bu boşluklarda kimi özel gecelerle doluyor, ama bu özel gecelerde de mesela kimler çalıyor dersiniz, Bobby Sanabria’nın latin dörtlüsü, bir başkasında Lady Smith Black Mamboza. Artık bir şey eklemeyelim.

 

Cazkolik.com / 5 Şubat 2010, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.