Flora Purim ve Airto Moreira bu yıl yeniden İstanbul Jazz Center’da...

Flora Purim ve Airto Moreira bu yıl yeniden İstanbul Jazz Center’da...

Geçen yıl da İstanbul Jazz Center’a gelen Flora Purim ve Airto Moreira yeniden İstanbulda olacaklar. Moriera’nın yanısıra piyanoda ünlü Luiz Avelar’ın da ikiliye katılacağı gece 13 Şubatta gerçekleşecek.

Flora’yı bilenler için bir tanıtım gerekli değildir aslında. Son 25 yılda Latin ve Amerikan cazına ilgi duyan her insanın zihninde Flora ipliği ile dokunmuş müzik anıları vardır. Yüzyılda bir rastlanan altı oktavlık sesiyle “Best Female Jazz Performance” dalında 2 Grammy ödülü bulunan ve Downbeat Magazin Best Female Singer kategorisinde 4 birinciliği olan Flora; Gil Evans, Stan Getz, Chick Corea, Dizzy Gillespie ve Airto Moreira ile Rio’dan New York’a uzanan macerasında 30’dan fazla albüme imzasını atmıştır.

Rus asıllı violinist babası ve yetenekli bir piyanist olan Brezilyalı annesi Flora’ya çok küçük yaşlarda gitar ve piyano eğitimi aldırmışlardı. İlerleyen yıllarda sesinin gelişmesiyle Rio’da caz klüplerinde ve radio-televizyon şovlarında şarkı söylemeğe başladı.

Blue Note sanatçısı Duke Pearson onu ilk defa sahneye ve plak kayıtlarına alan Amerikalı müzisyen oldu. Daha sonra New York’ta Airto ile birlikte 70’lerin en önemli elektrik caz gruplarının oluşumunda yer aldı.

Cazkolik.com / 9 Şubat 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.