Fransız müzik şirketi Plus Loin'den yeni albümler

Fransız müzik şirketi Plus Loin'den yeni albümler

Fransız müzik şirketi Plus Loin Music son sıralarda üst üste yayınladığı yeni albümlerle cazseverleri mutlu eden haberler veriyor.

 

Kendini "Fransa’nın bir numaralı caz müzik firması" sloganıyla tanımlayan Plus Loin Music yalnızca Fransa ölçekli değil, uluslararası ölçekli albümleriyle tüm dünada cazseverler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

 

Plus Loin Music, son aylarda yayınladığı albümlere yenilerini eklemeye devam ediyor. Ünlü Fransız trompetçi Erik Le Lann’ın geçtiğimiz günlerde Cazkolik’te de günün parçası kısmında bir parçasını dinlediğimiz yeni albümünü yayınladı. Albümün adı yok, yani Erik Le Lann Quartet demek lazım herhalde. Ünlü davulcu Al Poster’ın da aralarında olduğu dörtlüde piyanist David Kikoski ve basçı Doug Weiss diğer müzisyenler.

 

Firmanın son günlerde sıkça konuşulan bir diğer önemli albümü ise günümüzün ünlü saksofonistlerinden Thomas Savy’nin yeni kaydı. Trio formatında yapılan kayıtta Savy’e ünlü basçı Scott Colley ve yine ünlü davulcu Bill Stewart eşlik etmişler.

 

Plus Loin Music’in son günlerde diskografisini yenilerini eklediği albümlerinden bir diğeri de ünlü Ermeni genç piyanist Tigran Hamasyan oldu. Çok genç bir piyanist olan Hamasyan’ı düzenli okurlarımız geçen haftadan hemen hatırlayacaklardır zira bir parçası günün parçasında Cazkolik’te konuk oldu. Hatta o gün çok yeni bir albümü çıktı ama daha görmedik demiştik, işte o yeni albümü bu haberin içinde. Zaten uzun yıllardır Paris’te yaşayan Hamasyan albümlerinin çoğunu da burada yayınlıyor. "Red Hail" isimli yeni albümü Hamasyan’ın yanılmıyorsak dördüncü kaydı. Hamasyan’a bu albümde Areni Agbabian, Nate Wood, Ben Wendel, Sam Minaie ve Charles Altura gibi isimler de eşlik etmişler.

 

Yukarda saydıklarımız yeni albümler, eski olmayan ama birazcık daha gerilere gittiğinizde hemen bir çok başka albümle karşılaşıyorsunuz. Örneğin mutlaka söz etmemiz gereken bir albüm var; günümüzün alnızca Fransızlar için değil, tüm caz dünyası için bir büyük ustası Martial Solal’ın bir kaydı va, ukarda ismi geçen trompetçi Erik Le lann ile yaptıkları kayıt "Portrait" adıyla yayınlanmıştı. Bizi önümüzdeki günlerde ilgilendireek bir grup var Emmanuel Bex, Fransız kültür Merkezi desteğiyle Mart başında Nardis’te sahne alacak olan piyanist Emanuel Bex Trio son albümleri "Open Gate" ile yine bu firmanın listesinde.

 

Daha da saymak mümkün, amacımız cazseverlerin dikkatini Frasızların bu önemli müzik firmasının son aylarda yayınladığı etkileyici yeni albümleri çekmekti.

 

Cazkolik.com / 18 Şubat 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.