Yıla yayılan konserleriyle SF Jazz Festival baharı bekliyor

Yıla yayılan konserleriyle SF Jazz Festival baharı bekliyor

Yetmişli ve seksenli yıllarda altın çağını yaşayan büyük festivaller zamanla bir evrim geçirmek zorunda kaldılar. Bu evrim zorunluluğunun tahmin edebileceğiniz gibi pek çok sebebi vardı, sebeplerin başta gelenlerinden biri hemen ilk akla gelebilecek olan muhtelif ekonomik nedenlerdi kuşkusuz. Bir başka sebep ise artan sayıda festivalin yarattığı lojistik sıkıntılar oldu. Artan erişim kolaylığı, dünya ekonomisinden giderek daha çok pay almaya başlayan uzakdoğu ve diğer coğrafyalar kendi festivallerini yaratıp bir çeşit festival enflasyonuna neden oldular, tabii buna rekabeti de ekleyebilirsiniz. bir de hiç bir neden olmasa dahi bilirsiniz ki zamanlar değişim geçirme mecburiyeti gelir sizi bulur.

 

Lafı uzatmayalım, bu değişim sonucu, uzun yıllara dayanan caz geleneklerine sahip başta büyük Amerikan şehirleri olmak üzere pek çok büyük metropol yeni bir festival anlayışıyla yılda bir kez yaptıkları festivallerini tüm yıla yaymaya başladılar. Yani bizde İş Sanat’ın yaptığı şey diyelim.

 

Bu festival anlayışının dünyadaki en tipik örneği SF (San Francisco) Jazz Festivali’dir. Yıllardır bu yöntemi başarıyla uygulayan SF Jazz her yeni mevsim öncesi önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan konserlerini tüm dünyaya açıklar ve bu konserlerde gerçek her biri birer festival çapında harika olaylardır.

 

İşte önümüz bahar ayları ve SF Jazz’da bahar aylarında gerçekleşecek takvimini açıkladı.

 

"Amazing Artists From Around The World" sloganıyla tam 8 kategoride düzenlediği konserlerin biletlerini satışa çıkaran yönetim önemli isimlerden oluşan mükemmel konserlere imza atmaya hazırlanıyor.

 

ECM Series, Jazz Giants, Global Village, Soulful Singers, String Things, Pianism, Deep Groove ve Leading Edge başlıkları altında toplanan konserlerde örneğin ECM Series’i bir çeşit Avrupa başlığı olarak düzenlemişler. Keith Jarrett Solo, Ralph Towner with Paolo Fresu, Tord Gustavsen Ensemble, Tomasz Stanko Quintet, Charles Lloyd New Quartet gibi konserler cazseverleri bekliyor.

 

Cazkolik.com / 19 Şubat 2010, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.