New York HSBC Jazz Festivali bu yıl ilkine başlıyor

New York HSBC Jazz Festivali bu yıl ilkine başlıyor

Niye darısı başımıza dedik, niye bu haberi verdik, çünkü bizimle de bir bağlantısı olsun istiyoruz! Cevabı bu kadar basit! The New York Observer’ın haberine göre oradaki HSBC Bank USA’in başını çektiği ve yanına da Fuel Outdoor’u da katarak belki de uzun yıllar sürecek bir festivalin ilkini Mart sonunda başlatıyorlar. Nerede? Amerika da bunda şaşacak bir şey yok elbette ama krizi çabuk atlattılar mı nedir? Bizde yer alan dünya devi bankalar niyeyse hiç böyle şeylere girmiyorlar, yapanlar sadece Türk bankaları.

 

HSBC Jazz Festival üç günlük bir festival. 25 Martta Spyro Gyra konseriyle başlayacak olan mini ama tempolu festival ’smooth’ bir his veriyor. Aynı gün Jonathan Butler’da sahne alacak. Jonathan Butler ırk ayrımı yapılan dönemin Güney Afrikasında doğup yetişen bir isim ve Güney Afrika ulusal televizyonunda çıkan ilk beyaz olmayan müzisyen.

 

Bir vokal efsanesi Al Jarreau 27 Martta sanhe alacak. Büyük ses bugüne kadar tam 6 kez Grammy kazandı üstelik bunu sadece tek bir kategoride de değil, Jazz, Pop, RB gibi değişik stillerde yaptı!

 

Festivalin belki de tek ’adamakıllı’ caz konserini Christian Scott verecek. Christian Scott adını halen duymadıysanız bir kenara yazın. Geleceğin gerçek süperstarlarından -ki aslında olmasına da ramak kaldı- bu isim yeni bir albüm yayınladı, hatta biz de günün albümü olarak ilan ettik. 30 yaş altı müzisyen kuşağının lider özelliği taşıyan ender isimlerinden. 2006 yılında ciddi alkış alan albümü ile Grammy adaylığı da kazanmıştı. Scott konseri 27 Martta.

 

Festivalin son günü iki konser var; Kadın seslerin en iyilerinden Patti Austin ve Tuck and Patti adı altında Tuck Andress ve Patti Cathcart.

 

Bizi Amerikadan ziyaret eden çok sayıda okurumuz var, onlara buradan duyurulur.

 

Cazkolik.com / 02 Mart 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.