Sema Dünya Kadınlar Günü özel konseriyle Salon’da!

Sema Dünya Kadınlar Günü özel konseriyle Salon’da!

Radyo Cazkolik’in ilk programlarından birine de konuk olan ve albümleriyle ciddi bir hayran kitlesine sahip olan “taş plak sesli” Sema, Dünya Kadınlar Günü’nde, kadınlara adanmış şarkılarla 8 Mart Pazartesi akşamı Salon’da olacak.

Saat 21.00’de başlayacak bu konserde, 1895-1940 arasında İstanbul’da sahne almış “efsane hanımlar”ın, İstanbul’da âşık olunan kadınların ve İstanbul’un şarkılarını benzersiz sesi ve yorumuyla günümüze ulaştıran Sema, “İstanbul’da bir Aşk” adlı performansı ile Salon’da dinleyenleri müzik dolu bir zaman yolculuğuna çıkaracak.Sema, “efsane hanımlar”ı şöyle tanımlıyor: “Bu hanımlar öyküleriyle etkili, sesleriyle büyülü hanımlardır… Seyyan Hanım, Afife Hanım, Mürşide Hanım, Deniz Kızı Eftalya... Bize kalan birkaç taş plak, silik fotoğraflar, birkaç afiş, çok az yazılı belge, çok az anı, kulaklarımızda kalan cızırtılı ama şen şakrak, buğulu, duygulu içten gelen inanılmaz yorumlar... Operetler, tangolar, fokstrotlar, birbirinden güzel şarkılar... Cumhuriyet döneminin kadınları...”

Geçtiğimiz yıl İstiklal Caddesi’ni kasıp kavuran, plakçıların hala çaldıkları “Fikrimin İnce Gülü” yorumuyla kalplere taht kuran Sema, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izleyicileri anılarla yüklü bir yolculuğa çıkaracak.

Cazkolik.com / 4 Mart 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.