Andy Manndorff Trio Nardis'te

Andy Manndorff Trio Nardis'te

Avusturyalı caz grubu Andy Manndorff Trio Avusturya Kültür Ofisi’nin davetlisi olarak İstanbul Nardis Jazz Club’da sahne alacak.

 

1957 Viyana doğumlu olan Andy Manndorff 1980-1988 yılları arasında Amsterdam’da ve daha sonra 1994 yılına kadar New York’ta yaşadı. Şaşırtıcı ve taklit edilmesi güç çalma tekniği ile kendine has bir stil geliştirdi. Viyana’ya döndüğünden beri solo performanstan beste ve spontane sezgi arasında yapılan riskli geziler olarak algılanan kendine ait projelere konsantre olmuştur. Bunun yanı sıra oda müziği ve bir opera için de yazmıştır. Hangi müzikal ifade şeklini denerse denesin kendisini kendine yetme amaçlı bir virtüözlük içersinde kaybetmiyor ve yeni yollar, olanaklar keşfedebilmek için müzisyenlerine ve kendine yeterince yer bırakıyor.

 

Manndorff projeleri kapsamında Avrupa’nın büyük bir kısmına, Rusya’ya, Türkiye’ye, ABD’ye, Hindistan ve Afrika’ya seyahat etmiştir.

 

Grubun basçısı Achim Tang ise Basel ve Berlin’de klasik müzik eğitimi aldıktan sonra 1987 yılında Avusturya-Graz’da Müzik ve Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda caz eğitimine başladı ve 1992 yılında diplomasını takdirle aldı. 1993-2004 yılları arasında Viyana ve 2004 yılı itibariyle de Köln’de serbest müzisyen olarak çalışan Tang, 1982 yılında Glen Moore ile karşılaşmasından sonra kontrbas’ta farklı akkorlar ile deneysel çalışmalar yaptı ve bunun sonucunda değişken kendisine özgü bir hava yaratan asimetrik belik ve dörtlükler oluşturdu.  1993 yılında Viyana’ya taşındığında hızlıca Avusturya’nın aranan basistleri arasına girdi. Achim Tang’ın müziğinin özelliği ise biçemsel açıklığı ve bir o kadar kendine özgü olmasıdır.

 

Gubun davulcusu Reinhardt Winkler ise 1970 yılında Hartmark-Seteiermark Avusturya’da doğdu. 10 yaşında ilk bateri derslerini almaya başladı ve 12 yaşında gençlik üflemeli çalgılar orkestrasıyla ilk müzikal deneyimini yaşadı. 1985 yılında ilk rock grubunu kuran Winkler 1988-1993 yılları arasında Graz Askeri Müzik grubunda baterist olarak yer aldı. Bu beş yıl içersinde ayrıca cazdan klasiğe birçok toplulukla beraber çaldı. 1994-1995 yılları arasında Londra‘da drum-tech öğrenimi gördü ve döndüğünde sideman olarak Wolfgang Puschnig, Linda Sharrock, Wolfgang Mitterer, Andy Manndorff, Bennie Maupin, Rebekka Bakken, Raoul de Sousa, Chuck LeMonds, Achim Tang, Jon Sass, Jamaaladeen Tacuma gibi isimlerle değişik formatlarda çaldı.

 

Bu ilginç grubun müziği haftanın en dikkat çeken caz etkinlikleri arasında olacak, kaçırmayın.

 

Cazkolik.com / 6 Mart 2010, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.