Caz şarkıcısı ve oyuncu Harry Connick Jr. geliyor

Caz şarkıcısı ve oyuncu Harry Connick Jr. geliyor

Pek çok kişinin belki de bir oyuncu olarak tanıdığı Harry Connick Jr. hem çok ünlü TV dizilerinde, hem de Hollywood filmlerinde sıklıkla kendini gösteren, oyunculuğu da hani çok da kötü olmayan biri ama onu oyunculuğa kadar sürükleyen gerideki esas işi ise onun bir caz şarkıcısı olmasıdır. Frank Sinatra’nın 21. yüzyıl versiyonu gibi algılamakta bir sakınca olmasa gerek ünlü şarkıcıyı. Sinatra kadar karizmatik bir sesi yok belki ama romantik vurgusu güçlü sesiyle ve yakışıklılığı ile çok sayıda kadın hayrana sahip.

 

İşte bir popstar kadar ünlü Harry Connick Jr. ING Bank’ın sponsorluğunda, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından özel bir konser için İstanbul’a geliyor. 18 Mayıs Salı gecesi Harbiye’de ki İstanbul Kongre ve Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak olan şarkıcıya sahnede 16 kişilik geniş bir orkestrada eşlik edecek.

 

Harry Connick Jr., İstanbul konserinde, 2009 yılının Aralık ayında çıkardığı yeni albümü "Your Songs"dan şarkıların yanı sıra, “And I Love Her”, “Can’t Help Falling in Love”, “Just The Way You Are” gibi pop klasiklerini ve “The Way You Look Tonight”, “Smile”, “Mona Lisa” gibi tanınmış caz standartlarını da yorumlayacak.

 

Gelenekselden popa, enstrümantal cazdan funk ve blues’a uzanan farklı türlerde albümlere imza atan Harry Connick Jr., 1989 yapımlı "When Harry Met Sally" filminin müzikleriyle dünya çapında tanınan bir isim oldu. Bu soundtrack albümüyle “En iyi Erkek Caz Vokal” dalında Grammy ödülünü kazanan sanatçı, 1990 yılında kendi bestelerinden oluşan "We Are in Love" adlı big-band albümüyle ikinci Grammy’sini kazandı. 2001 yılında yayınladığı "Songs/Heard" adlı geleneksel pop-caz albümüyle üçüncü Grammy ödülünü de kazanan Harry Connick Jr,. 2004 yılında çıkardığı 24. albümü "Only You" ile tüm dünyada 25 milyonun üzerinde bir satış yaparak caz albümleri arasında ulaşılması zor bir rekor kırdı. Türkiye’de Sony Müzik etiketi ile yayımlanan son albümü "Your Songs"da efsaneleşmiş yapıtları seslendiren Harry Connick Jr., 18 Mayıs Salı akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde ilk defa İstanbullu hayranlarının karşısına çıkacak.

 

1995 yılında başrollerini Holly Hunter ve Sigourney Weaver ile paylaştığı "Copycat" filmi ile sinema eleştirmenlerinden tam not alan Harry Connick Jr., Forest Whitaker’in yönetmenliğini üstlendiği "Hope Floats" adlı filminde başrolleri Sandra Bullock ile paylaştı. "Will Grace" dizisindeki Leo karakteri ile popülerliğini iyice arttıran Harry Connick Jr., bir yandan da "Bug" (Ashley Judd ile), "Ps I Love You" (Hillary Swank, Gerald Butler) ve "New In Town" (Renee Zellweger) filmleri ile Hollywood’daki ününü pekiştirdi.

 

Cazkolik.com / 23 Mart 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.