Büyülü İstanbul caz müzisyenlerine ilham veriyor

Büyülü İstanbul caz müzisyenlerine ilham veriyor

Cazseverler için yeni bir alternatif mekan olarak geçtiğimiz ay Elite World İstanbul Otel bünyesinde açılan Jazz Company açıldığı günkü hızıyla yoluna devam ediyor. İlk açıldığı günlerde Türk caz dünyasının duayenlerinden Emin Fındıkoğlu Trio ile yola çıkan Jazz Company, şimdilerde "Ayşe Gencer Trio", Amerikalı caz grubu “ Sweet Papa Lowdown”,  "Stand Four ve Françoise Trio"  ile cazseverlere çeşitli müzik tatları sunmaya hazırlanıyor.

 

Ayten Alpman’la İlham Gencer’in kızları olan Ayşe Gencer, eşi, Türk caz trompetinin usta ismi İmer Demirer ve piyanist Serkan Özyılmaz’la Jazz Company’de sevenleriyle buluşuyor. Müzik hayatına TRT’nin açtığı bir ses yarışmasını kazanarak başlayan Gencer, 19 ve 27 Mart tarihlerinde 22:00 ile 01:00 saatleri arasında caz standartlarından oluşan repertuvarıyla dinleyicilerine keyifli saatler yaşatacak.

 

"Sweet Papa Lowdown" grubunun kurucusu Jeff Shucard, Amerika’dan gelip İstanbul’un büyüsünden etkilenip İstanbul’a yerleşenlerden. Eşi Françoise’la birlikte kendilerini müziğe adayan bu iki sanatçı kendi gruplarıyla Jazz Company’de sahne almanın heyecanını yaşıyorlar. Grubun kurucusu Jeff, Jazz Company için; “Buraya önce izleyici olarak geldik eşim François’le ve biz de burada çalmalıyız, söylemeliyiz diye düşünmüştük.. Jazz Company lokasyonu ve hizmet kalitesiyle, kalıcı bir caz klüp olmaya aday bir mekan ve biz grubumuzla birlikte burada çalacağımız için çok mutluyuz” diyor.. Sweet Papa Lowdown 20 Mart cumartesi günü 22:00 de cazseverlerle buluşacak, bluesdan başlayarak caz dünyasının büyülü dünyasında gezinen grup caz standartları ve doğaçlamalarla da dinleyiciye inter aktif bir gece vaat ediyor.

 

Stand Four ise yine Nisan ayı içinde Jazz Company’de çıkacak diğer caz gruplarından biri.. Gitar vokal, davul, saksafon ve bastan oluşan Stand Four’un gitaristi Sarp Keskiner, wash-board ve kazu gibi etnik enstrümanlarla dinleyicilere enteresan doğaçlamalar sunuyor.

 

Türk cazının önemli isimlerinin yanı sıra yurtdışından gruplara da yer veren Jazz Company’de Atilla Gökçe, Sedat Ergin, Cezmi Ersöz, Özdemir Erdoğan gibi isimler de Jazz Company’nin hoş ambiansında caz yolculuğuna çıkmayı tercih edenlerden.

 

Elite World İstanbul Otel Genel Müdürü Ünsal Şınık’a neden caz diye sorduğumuzda “İstanbul’un genelinde ve özelikle  Taksim’de caz severlerin gidebileceği mekanlar çok az sayıda...Her yerde türkü barlar var... Taksim Talimhane’nin tek 5 yıldızlı oteli Elite World İstanbul olarak şehrin merkezinde misafirlerimize ve cazseverlere yeni bir mekan alternatifi sunmak ve bu yeni mekanda kaliteli, uluslararası müzik olmasını istedik böylelikle Jazz Company fikri ortaya çıktı. Bizim hedef kitlemiz kaliteli müziğin izini süren kişiler. "Caz insan ruhunun zaferinin sembolüdür" demiş, Archie Shepp. Ruhun zaferi, “huzura” eş bir duygu hali olsa gerek. İşte Jazz Company bu ve benzeri hoşluklar vaad ediyor konuklarına iyi müziğin peşinde olan herkesi Jazz Company’e bekliyoruz” dedi.

 

Ünsal Bey’e katılıyoruz ve Jazz Company’nin önümüzdeki günlerde çok daha ses getireceğine inanıyoruz.

 

Cazkolik.com / 23 Mart 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.