Lela ve Joe Kaplowitz Nardis’te sahne alacak.

Lela ve Joe Kaplowitz  Nardis’te sahne alacak.

Hırvat şarkıcı Lela Kaplowitz ile piyanist eşi Joe Kaplowitz Nardis’te 2, Borusan Sanat Merkezi’nde 1 olmak üzere 3 konserlik mini bir turne için İstanbul’da olacaklar. Borusan’da Önder Focan ile birlikte verecekleri konserin ardından, hafta sonunu Nardis’te geçirecek olan ikiliye gitarda Önder Focan, davulda Derin Bayhan eşlik edecek.

Hırvatistan doğumlu şarkıcı Lela Kaplowitz; Sheila Jordan, Jay Clayton, Mark Murphy, Barry Harris, Kate Mc Gary gibi isimlerle caz vokal çalıştı. İtalya’daki Berklee Summer School’a katıldı ve de New York’taki New School’da vokal performans dersleri aldı. Birlikte sahne aldığı isimler arasında Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Craig Handy Ben Tucker gibi isimler de var. New York ve Avrupa’da sahne aldığı yerler arasında Madison Square Garden (International Music Festival, November 2003), Birdland, Blue Note, Smalls, Joe Franklin’s Memory Lane Restaurant, Cleopatra’s Needle, var. Bunların dışında Miami, Philadelphia, Las Vegas, Los Angeles, San Diego ve Savannah’da sahne aldı. 2009 yılında Finlandiya’daki Lady Summertime Vokal Yarışması’nı kazandı. Şu anda Hırvatistan’da yaşıyor, sahne performansları yapıyor ve de dersler veriyor.

Joe Kaplowitz profesyonel müzik hayatına 15 yaşında Washington DC’de başladı. 1995’te Youngstown State Üniversitesi müzik bolümünden mezun oldu. Eddie Daniels, James Moody, Wycliff Jordan ve Sean Jones ile sahne aldı. Bu isimlerin yanı sıra David Newman ve blues efsanleri Koko Taylor, Lucky Peterson gibi isimlerle çaldı. 1999’dan beri Beyaz Saray’da çalan gruplara liderlik etti. Blues Alley, The Knitting Factory ve The The House of Blues’da performanslar yaptı. Joe şu anda Hammond B3 ile filmler ve elektronik müzik eserleri için parçalar besteliyor. 2006 yılında Hırvatistan’a taşındı ve şu ana kadar birçok yerde sahne almasının yanı sıra NET TV ve Good Morning Croatia HRT programında yer aldı.

Lela ve Joe’nun performansları dinleyenleri çok etkiliyor ve her geçen gün dinleyici kitlelerini genişletiyorlar. İki sanatçının gerçek üstü yetenkleri müzik, sevgi ve farkındalık yoluyla dinleyenleri bir yolculuğa çıkarıyor. Bu etkileyici ikilinin yeni albümü ise 2010 baharında piyasaya çıkacak.

Cazkolik.com / 11 Nisan 2010, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.