İstanbul`lu cazseverler Jazz Company`de buluştu!

İstanbul`lu cazseverler Jazz Company`de buluştu!

Ayten Alpman’ın şeref konuğu olduğu geceye, Sevin Okyay’dan Ali Sönmez’e, Nilüfer Verdi’den, Feyza Eren’e caz dünyasından pek çok isim katıldı.

Jazz Company’nin “görücüye çıktığı” gecede, Ayşe Gencer’in Dolunay Obruk’u sahneye davet etmesiyle başlayan ve sıra dışı bir “All Of Me” yorumuyla renklenen jam session, mikrofonu devralan Feyza Eren’in “Misty" ve "I’m Glad There is You” gibi sevilen standartları seslendirmesiyle devam etti.

“Yeni caz mekanlarının açılmasından büyük mutluluk duyduklarını” söyleyen caz müzisyenleri, “Jazz Company’nin adını caz dünyamızda artık hızla duyulmaya başladığını ve bunun İstanbul’un çok değerli  bir caz mekanına daha kavuştuğunun müjdecisi olarak yorumlandığını” belirttiler.

İstanbul Caz Festivali Danışma Kurulu Üyesi, Jazz Dergisi yazarı ve 17 yıldır hazırladığı “Şu Caz Dedikleri" programıyla TRT Radyo 3’ün duayenlerinden Ali Sönmez de; “Jazz Company gerek lokasyonu, gerekse hizmet kalitesiyle cazseverlerin gönlünü kolayca kazanabilecek bir mekan. Bizde caz klüplerinin uzun soluklu olabileceğine dair genel bir karamsarlığın olduğu düşünülürse, Elite World Otel yöneticilerini bu cesur girişimlerinden dolayı kutlamak gerekir. Biraz sabır ve programlarda belli bir çizginin tutturulması bakımından istikrar gösterildiği taktirde, Jazz Company de bir zamanların efsane mekanları Bilsak ve Naima veya günümüzün favori klubü Nardis gibi, caz severlerin vazgeçemeyeceği bir uğrak noktası olacaktır. Bu geceki parlak gösteri bunun işareti gibiydi..” dedi.

Şimdilik Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere, haftada iki gece canlı performansa sahne olan mekandan dışarıya yayılan melodiler ise en çok sokaktan geçen turistleri sevindirdi. Talimhane’nin Avrupai havasına caz esintilerinin sızdığı gecede, bölgede konaklayan turistlerin sokak dansları jam session kadar ilgi gördü.

Ayşe Gencer Trio’nun bir hafta Cuma, diğer hafta Cumartesi geceleri sahne aldığı Jazz Company’de, önümüzdeki günlerde Feyza Eren, Bora Çeliker ve Nilüfer Verdi gibi caz dünyamızın önemli isimleri müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Cazkolik.com / 14 Nisan 2010, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.