Bu yaz ki festivalin sürpriz süperstarı Tonny Bennett (mi?)

Bu yaz ki festivalin sürpriz süperstarı Tonny Bennett (mi?)

İKSV tarafından henüz resmen açıklanmasa da böyle şeyler fazla gizli kalamıyor. Söylediğimiz gibi İKSV yönetimi tarafından henüz yapılmış resmi bir program açıklaması yok ama biz de Bennett’in resmi web sitesinden öğrendik. Sitede ilan edilen resmi turne programında Tonny Bennett’in 15 Temmuz’da İstanbul Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde bir konseri görünüyor, başka bir şey eklemeye gerek yok sanırız.

Hafızamız bizi yanıltmıyorsa kendi kuşağının yaşayan en büyük isimlerinden Bennett’in Türkiye ye ilk gelişi olacak bu. Daha önce niye kısmet olmadı bilmiyoruz ama Leonard Cohen ve U2 dahi geldiklerine göre Bennett’in de mutlaka gelmesi gerekiyordu, niye onlarla mukayese ettik biz de bilmiyoruz içimizden öyle geldi galiba...

Nisan ortasında yeni albümünü yayınladı Bennett. "Sings; The Ultimate American Songbook, Vol.1" adını taşıyan albüm için düzelenen turne kapsamında Amerika konserlerini tamamladıktan sonra okyanusun bizim tarafımıza geçecek olan Bennett öncelikle İngiltere de 7, İrlanda da 1 yerde konserini tamamladıktan sonra 15 Temmuz’da doğrudan İstanbul’a geliyor, İstanbul dönüşünde iki İtalya konserinin ardından yeniden Amerika ya dönecek olan Bennett turnesini tamamlıyor.

Dikkatimizi çeken bir detayla haberimizi bitirelim. Bu tip turne programlarında alışık olduğumuz listenin sonu hep Yunanistan, Atina’ya kadar olan kısımdı, sonrası bu tarafa pek gelen olmazdı, sonraları Atina’nın ardına İstanbul da eklenmeye başladı, Bennett’in listesinde bu kez tersine Atina’yı göremedik, niyesine dair bir bilgimiz yok ama Fransa, Almanya gibi ülkelerde yok. Hep söylediğimiz şey, kendi kendimize çelme takmazsak İstanbul dünyanın her anlamda bir kaç büyük metropolünden biri olmaya layık kesinlikle, şimdi bu da nerden geldi aklınıza, ne alakası var demeyin, siz de bunun böyle olması gerektiğine, bunun için geç bile kaldığımıza inanmıyor musunuz?

Cazkolik.com / 25 Nisan 2010, Pazar


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.