Kerem Görsev yeni albüm kayıtları için Londra'daydı

Kerem Görsev yeni albüm kayıtları için Londra'daydı

Bir süredir önümüzdeki dönem yayınlanacak olan yeni albümü ile yoğun bir süreç yaşayan ve ortaya dünya ölçeğinde bir albüm çıkarmak için elindeki tüm imkanları seferber eden Kerem Görsev senfonik özellikler de taşıyan yeni albümünün kayıtlarını Londra’da efsanevi bir yönetmen, efsanevi bir orkestra ve stüdyoda gerçekleştirdi.

 

Kayıtlar için 11 Nisan’da Londra’ya giden Görsev ile Kağan Yıldız ile Ferit Odman, 12 ve 13 Nisan günleri dünyanın en ünlü stüdyolarından, Beatles’ın efsanevi albümlerinin kayıtlarının yapıldığı, her taşı ve tuğlası, yerdeki her parkesi müzik tarihinin eşsiz anılarına eşlik etmiş olan Abbey Road’da kayıtları gerçekleştirdiler.

 

Kerem Görsev, Cazkolik okurları için kayıtları ve o günlerde yapılanları kısaca bizlere şöyle anlattı; "11 Nisan da tüm grup olarak Londra’daydık. 12 ve 13 Nisan Abbey Road stüdyolarında Londra Philarmonia orkestrası ile birlikte benim son albümüm olacak "Therapy" isimli albümümü kaydettik.

 

10 parçanında besteleri bana ait. Düzenlemeleri ise Kamil Özler yaptı. Orkestrayı ise dünyanın en ünlü müzisyenlerinden ve orkestra şefi Alan Broadbent yönetti, tenor saksofonda ise bir başka efsane Ernie Watts var. Kağan Yıldız  kontrabas, Ferit Odman ise davul çaldı.

 

Kayıtları ve mixing’i 14 Nisan’da "Star Wars" ve "Lord of the Rings"  gibi pek çok film müziği ve onlarca büyük orkestra kayıtları yapan ve Abbey Road’un tonmaisterlerinden olan Andrew Duncan yaptı. Mastering’i ise yine Abbey Road’da Andy Walter tarafından gerçekleşti.

 

Dünyanın en seçkin orkestrası, stüdyosu, müzisyenleri herşeyi ile mükemmel üstü geçti diyebilirim. Hayatımın en mutlu anlarını yaşadım ve herkese de yaşattım."

 

Yeni albümü "Theraphy"nin Londra’da gerçekleşen kayıtları için cazseverlere böyle söylüyor sevgili Kerem ve bizlerde şimdi daha da merakla yeni albümü bekler olduk.

 

Böylesi bir büyük projeyi hayal eden ve gerçekleştiren Görsev’in yaptığı işlerde dünya ölçeğinde düşünme alışkanlığına sahip olması, vizyonunu evrensel tutmayı arzulaması, gerek müzikte, gerekse de ülkemizin farklı alanlarında öncü vizyonlara, sadece yerel değil, dünyanın kalanını da kapsayan fikirlere, işlere projelere ne denli ihtiyaç duyduğumuzu bizlere bir kez daha gösteriyor.

 

Cazkolik.com / 01 Mayıs 2010, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.