Fransa’da yetişen Türk müzisyen Murat Öztürk’ün albüm konseri

Fransa’da yetişen Türk müzisyen Murat Öztürk’ün albüm konseri

Türkiye, İtalya ve Fransa köprülerinden geçen Murat Öztürk albüm tanıtım konseriyle 4 Mayıs’ta İstanbul’da!

‘Crossing My Bridge’ (Köprümü geçmek) albümüyle Türkiyeli müzikseverlere merhaba diyen Murat Öztürk, albüm tanıtım konseriyle, 4 Mayıs Salı 20.00’da Notre Dame De Sion lisesi konser salonunda olacak.

Konserde Öztürk’e Laurent Gautier (bas) ve Olivier Strauch (davul) eşlik edecek.

Fransa’nın Lorraine bölgesinde Türk baba ve İtalyan an­neden 1973 yılında dünyaya gelen Murat Öztürk, çokkültürlü bir aile ortamında büyüdü. Öztürk bu çoklu kültürün zenginliğini müziğine yansıttı.
 

Cazla küçük yaşlarda Bill Evans ve Oscar Peterson albümleri dinleyerek ilgilenmeye başlayan Öztürk, 19 yaşında Pa­ris’e gitti ve Bill Evans Piyano Akademisi’nde ders aldı.

2002’de kendi bestelerini ilk albümü ‘Söyle’de toplayan Öztürk’ün ikinci albümü ‘Candies’ 2005’te geldi. Bu iki albümüyle Avrupa’da büyük beğeni kazanan Öztürk, 2006 ‘da, Fransa’nın önemli plak şirketi ‘Laborie’ ile anlaştı ve  üçüncü albümü ‘Crossing my Bridge’ bu etiketle Avrupa’ya dağıtıldı. Ancak Türkiye kökenini asla unutmayan ve Türkçe bir isim taşıyan sanatçı, albümünün Türkiye’ye ulaşmasını arzulamaktaydı.

Şimdi ise A.K. Müzik aracılığıyla Türkiye dinleyicisine ulaşan Murat Öztürk, bu albümde müziğindeki kültürler arası geçişliliğin altını çiziyor.  Onun içinde yaşattığı çok kültürlülük, albüme isim veren ‘Crosing My Bridge’ parçasında iyiden iyiye hissediliyor. Öztürk bu parçada cazı alaturka ritmlerle beziyor.

Yoğunlukla kullanılan duygusal armonilerin, dengeli şekilde ve kopukluk hissi vermeden devam ettiği albümde Öztürk’e Laurent Gautier (bas) ve Olivier Strauch (davul) eşlik ediyor.

Albümün tanıtım konserine giriş ücretsizdir

T
Cazkolik.com / 03 Mayıs 2010, Pazartesi



BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.