"Hayatın, mutluluğun ritmi"nin şarkıcısı Danny Brillant geliyor.

"Hayatın, mutluluğun ritmi"nin şarkıcısı Danny Brillant geliyor.

“Hayatın ve mutluluğun ritmi” olarak tanımladığı salsa müziğinin günümüzdeki en iddialı isimlerinden biri olan Dany Brilliant, yayınlanan yeni albümü “Puerto Rico” ile dinleyiciyle buluştu. İdolleri olan Frank Sinatra ve Charles Aznavour’un müzikal etkilerinin de hissedildiği albüm, 50’lerin rock müziği, mambo ve Küba kökenli bir Latin Amerika dans müziği olan ça ça ça tarzlarının eklektik bir bileşimini içeriyor.

’Modern Fransız crooner’ı’ (duygusal ve yumuşak bir sesle şarkı söyleyen etkileyici şarkıcı) şeklinde tanımlanan Brillant, salsa müziğini dünya üzerindeki en ateşli müzik olarak betimliyor.

İtalyan ve Tunuslu bir anne babanın oğlu olan Brillant, “Kimliğimin bir parçası Akdeniz centilmenliği ve Afrika davullarının vuruşlarından oluşuyor” diyerek “Puerto Rico” albümünün dinamik, çok çeşitli yapısına farklı bir noktadan gönderme yapıyor.

Dany Brillant, 1993’te “C’est Toi”, 1996’da “Havana”, 1999’da “Nouveau Jour”, 2001’de "Dolce Vita”, 2004’te “Jazz… à la Nouvelle Orléans” ve 2007’de “Histoire d’un amour” albümleriyle Fransız müzik sahnesinin en renkli ve özgün simalarından biri olageldi.

...Ve güzel bir haber: Dany Brillant, 10 Mayıs 2010 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde sahne alacak. Karşı konulmaz ritimlerle dolu bir salsa gecesi için bu fırsatı kaçırmayın!

Cazkolik.com / 04 Mayıs 2010, Salı



BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.