ODTÜ Caz Topluluğu geleneksel Caz Günleri başlıyor

ODTÜ Caz Topluluğu geleneksel Caz Günleri başlıyor

Bir yıl ne çabuk geçmiş, geçen sene de ODTÜ Caz Topluluğu’nun haberini yapmış ve böylesi etkinlikleri ne denli sevdiğimizi, takdir ettiğimizi belirtmiştik, işte aradan bir yıl geçmiş bile ve yeniden ODTÜ Caz günleri geldi.

 

ODTÜ Caz Topluluğu, Mart 2008 tarihinde öncelikle ODTÜ’de ve Ankara’da caz müziğin dinleyici kitlesini genişletmek isteyen bir grup öğrenci tarafından kuruldu. Kurulduğu andan itibaren Ankara’da cazın tanıtılması ve sevdirilmesi adına önemli etkinliklere imza atan ODTÜ Caz Topluluğu, düzenlediği atölyeler, konserler, dersler ve film gösterimleri ile daha çok kişiyi caz ile buluşturdu.

 

Kurulduğu ilk yıl, Martfest’i desteklemiş, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü A Cappella Caz Korosu konserini başarıyla düzenlemiştir. Yine kurulduğu  yıl ODTÜ Bahar Şenlikleri boyunca devam eden Caz Sahnesi’nde 7’si Ankara’dan 1’i İzmir’den olmak üzere 8 profesyonel grubu sahneye çıkartmış ve büyük ilgi görmüştür.

 

2009 yılı başlarında düzenlenen Jam Session etkinliğini Cem Tuncer, Akın Bağcıoğlu, Doğaç Titiz ve Onur Aymergen gibi sanatçıların davet edildiği ve yüksek ilgi gören bas gitar, davul ve gitar atölyeleri düzenleyerek devam ettiren Caz Topluluğu, Ankara Caz Derneği’nin düzenlediği Ankara Uluslararası Caz Festivalini de desteklemiştir. Bu sırada diğer üniversitelerde kurulan caz topluluklarıyla iletişime geçerek Selçuk Üniversitesi Caz Topluluğu ile çift ayaklı bir proje olan S5 – Betone konserini gerçekleştirmiştir.

 

Yine 2009 ODTÜ Bahar Şenlikleri içerisinde 8’i Ankara’dan 1i Balıkesir’den olmak üzere Fusion’dan Balkan müziğine geniş yelpazede müzik çeşitliliği sağlayarak öğrencilere eğlenceli saatler geçirtmiştir.

 

2010 yılı içerisinde kendi içerisinden çıkan müzisyenlerle House Band konseri düzenleyen Caz Topluluğu, 5 Aralık 2009 tarihinde de Türkiye’de etnik cazın öncü ismi ve dünyaca tanınan en önemli etnik-fusion caz gruplarından Telvin Trio’yu, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde müzikseverler ile buluştu. Oldukça yankı yaratan bu konsere ilgi oldukça yüksekti.

 

12-15 Mayıs tarihleri arasunda yapılacak  24. Uluslararası ODTÜ Bahar Şenlikleri dahilinde ODTÜ Caz Topluluğu’nun tamamen  kendi girişimleri ile 12.30-16-30 saatleri arasında ODTÜ KKM önünde kurulacak olan Caz Sahnesi’ne ise Eskişehir Amatör Caz Müzisyenleri Festivali dahilinde de yer alanların bulunduğu toplam 9 grup davet edilmiştir. Farklı tarzlar ile yine caz dolu bir şenlik bizi bekliyor.

 

Caz Sahnesi 2010 Programı:

 

12 Mayıs Çarşamba:
- Cenk Erdoğan Trio
- Turiya

13 Mayıs Perşembe:
- The Ultimate Jazzy Quintet
- Badbull
- Mugam Project

14 Mayıs Cuma:
- Misplay Trio
- Rocky Swing Project

15 Mayıs Cumartesi:
- +48
- Funk Alaturka

 

Cazkolik.com / 09 Mayıs 2010, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.