Sound Dergisi ve Sony Müzik "İçindeki Hendrix"i başlatıyor!

Sound Dergisi ve Sony Müzik "İçindeki Hendrix"i başlatıyor!

Ölümünden kırk yıl sonra, daha önce yayınlanmamış kayıtlarının yer aldığı “Valleys of Neptune” albümünün yayınlanması nedeniyle Jimi Hendrix’i yeniden anmak, aranje dalında yetenekli olan müzisyenlerin yolunu açmak ve onları tanıtmak amacıyla  “İçindeki Hendrix” temalı bir cover yarışması düzenleniyor.

Yarışma, her hangi bir albümü yayınlanmamış olması şartıyla amatör ve profesyonel tüm müzisyenlere açık.  Tek yapacağınız şey, Jimi Hendrix’in dilediğiniz bir parçasını, dilediğiniz şekilde, tür ayırt etmeksizin (pop, rock, blues, elektronik, caz-nasıl isterseniz) kendi yaratıcılığınıza dayanarak yeniden düzenlemek ve yorumlamak. Düzenleyeceğiniz Hendrix parçasında kayıt kalitesi, kullanılan enstrüman sayısı ya da parçanın müzikal türü ölçü olmayacak. Yarışmayı düzenleyenler sadece sizin ruhunuzdaki Hendrix’i keşfetmek istiyorlar, yaratıcılığınıza ve aranjörlük yeteneğinize bakıyorlar...

Yarışmanın jürisinde, Compel, Dream TV, Fender, Rock FM, SAE, Zuhal Müzik gibi önemli kurumların desteğini alan ve de müzik sektörünün önemli temsilcilerinin (Alp Turaç, Alen Konakoğlu, Barış Büyük, Cem Sarıoğlu, Kerem Özyeğen (Mor ve Ötesi),  Metehan Çakır (Rock FM) Süleyman Bağcıoğlu, Tuncer Tunceli ve Şafak Ongan, Dream TV),  yer alıyor.

AÇILIŞ PARTİSİ!

15 Mayıs gecesi Hayal Kahvesi Bistro’da gerçekleşecek olan lansman partisinde, tüm Hendrix severler, hem dönemin müziğiyle coşacak, hem de yarışma ile ilgili tüm detayları öğrenebilecekler. Hakan Tamar’ın sunumuyla gerçekleşecek olan gecede, 60’lar ve 70’ler müzikleri ve İçindeki Hendrix Yarışması’nın lansmanı bir arada olacak!

Cazkolik.com / 12 Mayıs 2010, Çarşamba





 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.