17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali programı açıklandı

17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali programı açıklandı

17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, bu yaz ellinin üzerinde konser, üçyüzü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyla yine İstanbul’u bir caz kentine dönüştürmeye hazırlanıyor.

 

Şehrin çeşitli mekânlarına yayılacak Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon, Sepetçiler Kasrı ve The Marmara Esma Sultan ev sahipliği yapacak.

 

İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri festivalin ilk hafta sonu gerçekleşecek Tünel Şenliği olacak. Festival kapsamında 3 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek Tünel Şenliği’nde, Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak ana sahnelerin yanı sıra bölgedeki birçok farklı mekândaki etkinliklerle, “festival içinde festival” geç saatlere kadar devam edecek. Festivalin gelenekselleşen etkinlikleri Caz Vapuru ve Sokak Konserleri bu yıl da caz coşkusunu İstanbul sokaklarına taşımaya devam edecek.

 

Sponsorluğunu 13. kez Garanti Bankası’nın üstlendiği 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin programı İKSV binasında yer alan Salon’da yapılan basın davetiyle tanıtıldı. Basın toplantısında konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı “80’li yıllarda İstanbul Festivali kapsamında gerçekleştirilen caz konserleriyle temeli atılan, zaman içinde hem izleyicinin yoğun ilgisi hem de güncel müziğin dinamik potansiyeliyle başka bir festivalin sınırlarına sığmayan bir şenlik halini alan bu festival, 1994 yılından bu yana İstanbulluları birçok önemli müzisyenle buluşturdu. (...) Bu yıl festival programında yine birbirinden önemli sanatçılar yer alıyor. Bu sanatçılardan biri de her nesilden müzikseverin tanıdığı ve sevdiği ünlü caz vokalisti Tony Bennett. Sanatçının festival kapsamındaki konserini, Ocak ayında kaybettiğimiz Şakir Eczacıbaşı anısına düzenliyoruz.” dedi.

 

Basın davetinde daha sonra konuşan Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Elif Güvenen: “Garanti Bankası olarak, Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin 17. yaşını kutlamaktan ve bu yıl da İKSV’nin yanında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Garanti ile cazın birbirine çok yakıştığını düşünüyor, bu nedenle ana sponsor olarak 13 yıldır, büyük bir keyifle festivali destekliyoruz. Festivalin, her yıl artan bir ilgiyle izlenmesi, sürpriz etkinlikler ve yeniliklerle zenginleşerek geniş kitlelere hitap etmesi, bizi son derece mutlu ediyor. Festival için Türkiye’ye gelen birbirinden değerli sanatçılarla, eminim Temmuz ayı boyunca, İstanbul yine bir ‘caz kentine’ dönüşecek.” dedi.

 

istanbul Caz Festivali Basın Tanıtım Partisi, Uluslararası İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin’in programı açıklamasının ardından İKSV binasının üst katında yer alan? X Restaurant Bar’ın ilk defa basın mensupları için açılan terasında devam etti.

 

17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali 1 Temmuz Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreni ve konseriyle başlıyor. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, 15 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Biletix satış kanalları ile ?İKSV binasında (Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane) satışa sunulacak.

 

Cazkolik.com / 13 Mayıs 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.