Cazın yaşayan en büyük ismi Hank Jones'u kaybettik

Cazın yaşayan en büyük ismi Hank Jones'u kaybettik

Caz tarihinin yaşayan en büyük müzisyenlerinden Hank Jones 91 yaşında New York’da hayatını kaybetti.

 

New York’da ki Birdland caz klübünde önümüzdeki hafta sonu program yapmak için anlaşan cazın yaşayan tarihi, piyanist, otuzlu yıllardan bu yana cazın her an ve tüm kuşakların içinde olan Jones 91 yaşındaydı.

 

Her zaman gülümseyen nazik yüzüyle Jones Mart sonlarında rahatsızlanmış ve geçtiğimiz hafta sonu hastaneye yatırılmıştı. Buna rağmen yine de müzikten kopmayan Jones çalmaya devam ediyordu. Maalesef düne kadar!

 

Tüm haber ajaslarının gece yarısından itibaren ölüm haberini geçtiği büyük piyanist 1918 yılında Missisippi’de doğmuştu. 3 büyük müzisyen yetiştiren bir ailenen en büyük oğlu olan Jones büyük davulcu Elvin Jones ve trompetçi Thad Jones’un da ağabeyleriydi.

 

Cazın tüm dünyayı kasıp kavurduğu otuzlu yıllardan itibaren Ella Fitzgerald, Charlie Parker, Benny Goodman gibi caz tarihinin büyük isimleriyle çalan Jones, suikaste kurban giden ünlü Amerikan başkanı John F. Kennedy’nin Beyaz Saray’da verdiği ve Marilyn Monroe’nun da ünlü şarkısını söylediği konserinde ekibi içinde piyanist olarak yer alan Jones 2009 yılını dahi konser turneleriyle geçirdi. Ajansların geçtiği haberlerde son olarak konser verdiği yerlerin içinde İstanbul’un da adı geçiyordu.

 

Cazkolik.com / 18 Mayıs 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.