Ghetto sezonu Mayıs sonunda kapatmaya hazırlanıyor...

Ghetto sezonu Mayıs sonunda kapatmaya hazırlanıyor...

Mayısın kalan günleri bir bir eksilmeye başladıkça Ghetto için de sezon kapanışı yaklaşıyor. Bütün bir yılı yoğun konser trafiği ile geçiren Ghetto gerçekten çok dikkat çekici etkinliklere imza attı. Özellikle cazseverler açısından aklımızda kalan kimi konserleri halen unutamıyoruz ve İstanbulun bu gözde mekanına müzikseverlere bu etkinlikleri hediye ettikleri için teşekkür ediyoruz. Tabii bu durum onlara gelecek sezonlar için de bir çok sorumluluk yükliyor. Sadece festivallerde görmeye alıştığımız isimleri Ghetto gibi yerlerde izlemeye başlamamızın bizlere sunacağı çok daha fazla sayıda müzisyen, daha fazla ve daha iyi müzik demek olduğunu biliyoruz.

Ama maalesef bu haber bu sezonun kapanışı ile ilgili.

22 Mayıs Cumartesi günü Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars’ı ağırlayacak olan kulüp ardından 26 Mayıs Çarşamba günü farklı bir etkinliğe sahne olacak. "İnternetimi Serbest Bırak" (Let My Free Internet) isimli gece ülkemize yakışmayan bir kararla internet üzerindeki yasaklayıcı kararları gündeme taşıyan, Youtube gibi uygulamaları anlaşılması güç kararlarla yasaklayan anlayışı protesto eden gecede düzenlenecek olan partinin müziklerini Hürriyet’ten Sedat Ergin, Radikal’den Yıldırım Türker, sinema ve müzik eleştirmeni Sevin Okyay, Referans’tan Eyüp Can ve Sabah’tan Yavuz Baydar gibi isimler seçecek.

27 Mayıs gecesinde ise Amerikalı indie rock grubu The Black Heart Procession grubu sahne alacak.

28 Mayıs Cuma ise Ceylan Ertem bu kez sahneyi alıyor.

29 Mayıs ise sezonun kapanış partisine sahne olacak. Bu gecenin müzikleri ise İstanbulun belki de Ortadoğunun en sevilen reggae grubu Sattas’a ait. Özünden uzaklaşmayan grup müziklerinde caz ska, dub ve rock’a dağılan geniş bir yelpaze sunuyor.

Geçirdikleri başaılı sezondan dolayı Ghetto’yu kutluyor ve gelecek sezonlarda nice konserlerde yeniden yazacak ve izleyecek çok şeyde buluşmak üzere diyoruz.

Cazkolik.com / 20 Mayıs 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.