Bodrum'da güneş cazla batar: 1. Karsanat Caz Festivali

Bodrum'da güneş cazla batar: 1. Karsanat Caz Festivali

Bodrum da güneş her şekilde güzel batar ama bugünlerde cazla daha güzel batıyor. Bodrum 1. Karsanat Caz Festivali 19-22 Mayıs arasında Bodrum Marina Yat Kulüp’da düzenlenen konserle başladı.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor  Bayramı  kapsamında, Bodrum Karya Kültür ve Sanat  Derneği 19 -22 Mayıs 2010 tarihleri arasında BODRUM I. KARSANAT CAZ FESTİVALİ’ni düzenliyor. Gün batımında Bodrum Marina Yat Kulüp’te gerçekleşecek konserlere yurt içinden ve dışından farklı tarzlarda çalan müzisyenler katılıyor.

 

İlk olarak 19 Mayıs Çarşamba, 19.30’da ulusal ve uluslararası birçok festivale katılan besteci ve caz piyanisti, Mimar Sinan Üniversitesi kompozisyon bölümü mezunu KENT METE sahne aldı. Mete kendi bestelerinin yanı sıra, caz standartlarını da kendine özgü re-armonizasyonla yorumladı.

 

21 Mayıs Cuma saat 19.30 da, Timuçin Şahin Trio sahne alacak. Muğla’nın Ortaca Beldesi doğumlu ve uzun yıllardır Hollanda da yaşayan ünlü caz gitaristimiz Timuçin Şahin, eğitiminin önemli kısmını Hollanda ve Amerika’da  tamamlayarak, uluslararası birçok saygın caz ödülüne layık görüldü. Kendine has tekniği ve özel tasarım gitarıyla farklı bir soundun peşinden koşan, bu koşuya kendine hayran bir çok müzikseveri de katan Şahin özellikle perdesiz gitardaki besteleri, kendisi ve dünyanın önde gelen sanatçılarıyla birlikte yorumlanarak, kaydedildi. Yaptığı müzik caz çevrelerince "geleceğin müziğinin günümüzdeki yorumu" olarak değerlendiriliyor. Şahin’e kontrbasta kendisine eşlik eden Hans Glawischnig’in de caz dünyasında ayrı bir yeri var www.hansglawisching.com.  Chick Corea ile çalışan basçı, dünyanın önde gelen başka bir çok ünlü müzisyeniyle konserler vererek, pek çok kayıt yaptı. Trio’nun davulunda ise genç sanatçı Kenny Grohowsky yer alıyor. 

 

22 Mayıs Cumartesi mini festivalin son konserinde ise saat 19.30 da İmer Demirer Dörtlüsü ve Ayşe Gencer sahne alacak. Uluslararası ve ulusal  festivallerde birçok sanatçıyla sahne alan ünlü  trompet sanatçısı İmer Demirer ve gurubu caz standartlarından örnekler sunacak. Grup, vokalde Ayşe Gencer, piyanoda Serkan Özyılmaz, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Onur Alatan’dan oluşuyor.

 

Karya Kültür ve Sanat Derneği, sanatçıları üç gün süre ile Bodrum’lu müzikseverlerle buluşturarak, festivali önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşımayı hedefliyor. Biz de Cazkolik olarak Karya Kültür ve Sanat Derneği ile festivalin sanat yönetmeni Sn. Gülderen Erdoğmuş ile Sn. Rezzan Şebin’i yürekten destekliyoruz.

 

- Festival; Bodrum ve Ortakent Belediyeleri, THY, Bodrum Marina Yat Klup, Makpaş, Hublot, Hürtop, Cafe Cafen, Akustik Travel, Bosis ve Ada Klinik’in  sponsorluğunda gerçekleşiyor.

 

- Festival süresince, konserlere giriş ücretsiz.

 

Cazkolik.com / 21 Mayıs 2010, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.