Afyonkarahisar festivalleri onuncu yılında ama...

Afyonkarahisar festivalleri onuncu yılında ama...

Bundan bir süre önce Cazkolik’e gelen bir mailde okurumuz bize Afyon Caz Festivali’nin bu yıl düzenlenip düzenlenmeyeceğini soruyordu, Nisan ayında yapılması planlanan festivalin geleceği konusunda festivalin en yetkin ismi Hüseyin Başkadem tarafından yaşadıkları sıkıntılar mümkün olan her yerde dile getiriliyor ama çare oldukça uzak gibi görünüyordu. Her şeye rağmen festival bu yıl da yapılıyor. Burada ’herşeye rağmen’e dikkatinizi çekmek isteriz. Çünkü bu herşeye rağmen günlük olarak kullandığımız çaresizliğin çok ötesinde zorluklara işaret ediyor. Böylesi bir çabanın sonucu gerçekten her türlü övgüyü hakediyor. Hüseyin Başkadem ve festival yönetimini nasıl översek övelim hakikaten az gelir!

Mart ayında Radikal Gazetesi’nde çıkan bir haberde festivalin yapılamama tehlikesinden sözediliyordu. Gerçekten festivalin gerekli madde desteği bulamamasından dolayı yaşadıkları tarifsiz sorunlara rağmen bu sene de gerçekleşiyor. Bu çabaya olan hayranlığımızı buradan önce belirtelim...

Festival ile ilgili haberleri Cazkolik’ten okuyabilirsiniz, bu yıl ki program ile bilgileri sizlere geniş bir biçimde aktaracağız. Yanısıra sevgili Başkadem’in bizzat kaleme aldığı satırları da ayrı bir yazıyla aktaracağız. Bu yazıyı gerçekten önemsiyoruz, önemsiyoruz çünkü yazısının bir yerinde "...Her şey iyi hoş fakat tablonun arka tarafı hiç de göründüğü gibi değil. Başarı öyküsü gibi görünen on yıllık macera ne yazık ki yalnızca kişisel çabalar, kan ter gözyaşı, bir kaç iyiniyetli gönüllü, yine bir kaç iyi niyetli kurum dışında pek de destek bulamamış durumda. Onuncu yıla gelinip de az olan mevcut desteklerin daha da cılızlaşması, tam da beklentilerin tersi olduğu için festivalin geleceği konusunda büyük bir belirsziliği işaret ediyor.... Sorun zamanla alakalı değil, sanırım bambaşka bir yerde." diyor Başkadem.

Yaşanan tüm süreci Başkadem’in kendi sözlerinden Cazkolik’te okursunuz ama ne sıkıntılarla boğuştuğunu anlayabilir miyiz? İşte orası biraz zor! Tüm bu zorlukları bile bile bu yıl 10. Afyonkarahisar Caz Festivali’nin gerçekleşmesini bir kez daha hayranlıkla karşılamaz da ne yaparsınız?

Habere ilişkin bir not: Haberi yazarken bir konser resmi koyabilirdik ama sevgili Başkadem’in kendi resmini koymayı özellikle tercih ettik çünkü kendisini modern çağın Don Kişot’u olarak görüyor ve selamlıyoruz.

Cazkolik.com / 31 Mayıs 2010, Pazartesi




BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.