Yazın heyecan verici haberi; Selen Gülün’den yeni bir albüm!

Yazın heyecan verici haberi; Selen Gülün’den yeni bir albüm!

Selen Gülün’ün Türk caz çevrelerince beklenen albümü müzik marketlere dağıtıldı. Cazseverlerin yoğun ilgi göstereceğini bildiğimiz albüm geçtiğimiz günlerde Pozitif Müzik tarafından yayınlandı.

"Gülün’ün "Answers" isimli yeni kaydı çeşitli klasik tarzları, açık armonileri ve üzerinde özenle düşünülmüş Avrupai melodileri, araya serpiştirilmiş Anadolu tadlarıyla yan yana getiren bir müzik." Albümün iç yazısını yazan Berklee College of Music hocası ve bağımsız müzisyen Marcello Pellitteri kısaca böyle tanımlıyor. Cazkolik olarak biz de albümü yeni dinlemeye başladık, oldukça dikkat çekici bir trio ve tahrik edici bir müzikle karşı karşıya olduğumuzu baştan belirtelim...

Müzik yaşamına İstanbul Belediye Konservatuarı’nda yarı zamanlı piyano öğrencisi  olarak başlayan Selen Gülün, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda devam etti. Daha sonra almış olduğu bursla Boston, Berklee College of Music’e gitti ve orada kendi eserlerini seslendirmek üzere beşli formatındaki “Just About Jazz” gurubunu kurdu. İki sene gibi kısa bir sürede özel derece ve ödülle caz kompozisyon bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını ITU MIAM’da tamamladı. Müzikleri İngiltere, Türkiye ve Amerika dışında İtalya, Avusturya, Almanya, Fransa, Pakistan ve Rusya’da çalınan besteci, ayrıca sahne performanslarını çeşitli caz ve modern müzik grupları ile yurt içinde ve dışında sürdürdü. Selen Gülün’ün Pozitif Müzik Yapım tarafından yayınlanan "Answers" albümü dışında "Just About Jazz, Live", Selen Gülün Trio, "Sürprizler" ve "Selen Gülün by Selen Gülün" adı altında yayınlanmış albümleri bulunmaktadır.

Pozitif Müzik Yapım 2009 yılında ağırlık vermeye başladığı caz albümleri serisine bir yenisini daha ekleyerek İmer Demirer ve Tuluğ Tırpan’ın çalışmalarından sonra Haziran ayının ilk haftası gerek Türkiye gerekse dünya çapında, yaşadığımız dönemin en iyi piyano sanatçısı ve en etkileyici bestecilerinden biri olarak ünlenen Selen Gülün’ün  "Answers" isimli albümünü de cazseverlerle buluşturuyor.

Cazkolik.com / 10 Haziran 2010, Perşembe




BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.