Herbie Hancock’ın süper yapımı "The Imagine Project" çıktı!

Herbie Hancock’ın süper yapımı "The Imagine Project" çıktı!

Mayıs ayında Los Angeles’ta tanıtımı yapılan ve Haziran ortasında piyasaya dağıtılan (belki de halen dağıtılmadı) yeni süper yapım "The Imagine Project" yazın çok konuşulan yapımlarından biri olmaya aday. Hancock’ın 2008 yılında yayınladığı "River: The Joni Letters" isimli benzer projesinin ikinci ayağı gibi de tanımlanan "The Imagine Project" aynı zamanda Hancock’ın ne denli etkin bir organizatör olduğunu da kanıtlıyor.

"Barış ve global sorumluluk" temasının ağır bastığı ve albümün açılışında John Lennon’ın ünlü "Imagine"in yer aldığı yapımda çok ünlü pop starları parçalarda Hancock’a sesleri veya enstrümanlarıyla destek vermişler. Projenin bir diğer özelliği de ünlü müzisyenin bu yıl aynı zamanda 70. yaşını kutlayacak olması. Bu da projeye kişisel bir boyut ekliyor.

Yeni albümler köşesinde albümün detayları ile birlikte daha fazla ayrıntıya erişebilirsiniz ama size sadece kimler katıldığını söyleyerek haberi tamamlayalım isterseniz; Pink, Seal, Jeff Beck, John Legend, Ceu, Susan Tedeschi, Derek Trucks, Lisa Hannigan gibi daha pek çok isim parçalarda eşlik etmiş. Ayrıca cazın bir başka efsane ismi Wayne Shorter albümün en sonundaki parçasında kısa bir katkısı var.

Cazkolik.com / 13 Haziran 2010, Pazar




BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.