Arif Mardin?e saygı albümü...

Arif Mardin?e saygı albümü...

2006 yılındaki ölümünden sonra oğlu ve ailesi tarafından hazırlanarak Mart ayında İstanbul Film Festivali sırasında yaşamı hakkında çekilmiş belgesel filmini izlediğimiz Arif Mardin’in film ile aynı konseptin içine dahil olan müzik albümü de 15 Haziran’da Amerikan market raflarında satışa çıktı.

"Müzik starları ünlü prodüktörün caza olan sevgisine saygılarını sunuyorlar" sloganı ile çıkan albüm Mardin’in aradan geçen uzun yıllar boyunca bestelediği caz parçalarını yorumlayan bir dolu star isimden oluşuyor. Mardin’in öldüğü günün öncesi güne kadar albümde seslendirilecek parçaların düzenlemeleri ile uğraştığı ve "No Way Out" isimli parçasının yaylı aranjesini bitirdiğinin ertesi günü öldüğünü oğlu da belirtiyor. Aralarında başta Bette Midler, Barry Gibb, Chaka Khan, Dianne Reeves, Norah Jones, Joe Lovano gibi ünlü isimlerin de olduğu albüm 13 parçadan oluşuyor.

Bugün Cazkolik’e gelenler bu haber açısından şanslılar çünkü albüm bugün tümüyle yayında!

Bir de bu haber ve albüm için özel bir teşekkürümüz var, sevgili radyo programcısı dostumuz Cengiz Işılay’ın bize arada sık sık yaptığı gibi duyurduğu ve yayınlamamızı sağladığı bir haberdir bu ve kendisine buradan teşekkür ediyoruz.

Cazkolik / 26 Haziran 2010, Cumartesi



BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.