Free cazın öncü isimlerinden Fred Anderson vefat etti

Free cazın öncü isimlerinden Fred Anderson vefat etti

Altmışlı yılların başlarından bu yana New York merkezli avantgart cazın serbest tonal müzisyenlerinden Chicago kökenli saksofonist Fred Anderson geçtiğimiz günlerde 81 yaşında hayatını kaybetti.


Ölüm haberini basına duyuran çocukları Eugene ve Michael Anderson ölüm nedeni hakkında detaylı açıklama yapmayı istemediklerini belirttiler, buna rağmen geçtiğimiz aylarda kalp krizi geçirdiğini bildiğimiz müzisyenin bu nedene bağlı olarak ölüm ihtimali oldukça kuvvetli.


Lousiana doğumlu, Chicago’da yetişen ve New York merkezli free cazın önemli isimlerinden Anderson kendi kuşağının müzisyenleri, Coltrane sonrası dönemin saksofonistleri arasında Archie Shepp, Pharoah Sanders, Albert Ayler, John Gilmore, Dewey Redman, Frank Wright, John McPhee, David Murray, Chico Freeman, David S. Ware gibi önemli isimlirle birlikte anılıyordu. Seksenli yılların başlarında Chicago’da açtığı Velvet Lounge isimli klübüyle de tanınan, 10 $ giriş ile iyi cazın dinleneceği bir ortam yaratmak isteyen Anderson’ın kurduğu klüp -Cazkolik olarak emin olmamakla birlikte- bugün halen çalışan bir yer.


Cazkolik.com / 26 Haziran 2010, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.