Avrupa'nın ilk ve tek smooth jazz festivali Avusturya'da

Avrupa'nın ilk ve tek smooth jazz festivali Avusturya'da

Avrupanın ilk ve tek smooth jazz festivali sloganıyla düzenlenen "Smooth Jazz Festival Augsburg" 24 - 26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

 

Şöyle bir hafzamızı yokladık da, hakikaten Avrupada konsepti komple smooth jazz olan bir festivalin adını hiç duymamıştık. Amerika da hayli yaygın olan cazın bu ’soft’ türünün yapılan araştımalara göre inanılmaz geniş bir dinleyicisi var. Sadece Amerika da değil üstelik tüm dünyada bu böyle. Ayrıca radyolar üzerine yapılmış olan bir araştırmada okumuştuk, varolan caz radyolarının açık ara en çok dinlenilenleri ’smooth jazz’ çalan radyolarmış. Bu bilgiyi de verdikten sonra gelelim Avusturyadaki festivale. Biletlerin tüm günü kapsayan biletler olarak ayakta 39, sandalyede 49 Euro’ya satıldığını belirtelim. Ayrıca dışardan gelecek müzikseverler için sınırlı sayıda otel rezervasyonu yapma imkanı da sunuyorlarmış. Bunlar iyi güzel de kimler çalıyormuş diyorsunuz, haklısınız, Rick Braun, David Benoit, Akusticos, Shilts, Chuck Loeb, Joyce Cooling gibi iddialı ve önemli isimlerle geçecek olan festival konser sonraları partileriyle de ilgi göreceğe benziyor.

 

Burada bizim aklımıza sadece fazlad şu soru takıdı, niye Avusturya, örneğin Almanya sanki pek çok şehriyle bu işe çok daha uygun gibi... Bu çalacak olan isimler biliyoruz ki pek çok Avrupa şehrinde zaten zaman zaman sahne alıyorlar ama bir festival adı altında niye sadece Avusturya sorusu dikkatimizi çekmedi değil.

 

Cazkolik.com / 25 Temmuz 2010, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Mazhar Akyüz
    13 Ağustos 2010 Cuma 08:53

    Ahh ...bu gönül şimdi ne isterdi bilir misiniz? Gül kırmızısı bir oldi- chevrolet capriola üzerinde eski sevgililerle, çılgınca tango müziği eşliğinde Alp dağlarının kıvrımları içerisinde, renkli ahşapvari Alp evlerinin balkonundan sarkan kıpkızıl balkon çiçekleri arasında mısır koçanı gibi uzun belikli,renka renk Bayern kostümleri içerisinde ,incecik bellerini saran önlüklü,yüz anahatları dolgun, sarışın ,kumral Avusturya kızlarına sağlı sollu buseler üfleyerek, serin bir sonbaharda bu festivalın sahnesinin kenarına kadar varıp,sahneye bir sıçrayışta ulaşarak, o kalabalık topluluğa grub halinde Türk Tango hayranlarının referanslarını sunup, o toplulukta Mosel Şarapları ile eriyip,Tango Müziği ile değişen Patnerlerle dağların tepesine doğru uçmak ve dağ evlerindeki bir pansiyonda uzun bir gecenin sonsuzluğuna bir daha ayılmamak üzere dalmak... Hey gidi Mazi...Gelsem beni aranıza tekrar alırmısınız? yada siz hep aynımısınız?... Auf Wiedersehen ümidi ile...selam olsun tüm Balkonlara.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.