Cazın geleceği 5 Eylül-6 Ekim arası Dizzy’s Club’da yazılacak.

Cazın geleceği 5 Eylül-6 Ekim arası Dizzy’s Club’da yazılacak.

Haberin başlığı bir kehanet değil, bir tespit, hatta bir iddia ama gerçekliği yüksek olasılıklı. Neyse, bilmece gibi konuşmayalım, New York’un dünyaca ünlü caz klübü Dizzy’s Club 6 Eylül’de başlayacak ve tam 5 hafta sürecek bir konsept festivale sahne olacak. Malumunuz, Dizzy’s Club’ın sponsoru ünlü içecek firması Coca Cola, ne şanslılar ki arkalarında yıllardır böylesine güçlü bir marka var. Bu markanın sağladığı destekle bir caz klübünün kendi boyutlarının hayli dışına taşan, tüm dünyada ilgi çeken etkinliklere nasıl korkusuzca gerçekleştirebildiğini görebiliyoruz.

İşte yine böyle bir projeyi Eylül ayı ile birlikte başlatıyor ünlü klüb. "The Coca Cola Generations in Jazz Festival" adını verdiği projede 5 hafta boyunca cazın tüm kuşaklarını sahnede buluşturarak yeni bir dönüm noktası yaratmayı amaçlıyorlar.

Sonhabarda bu festival dahil yapılacak olan klüp konserlerinin sezon tanıtım toplantısında konuşan program direktörü Todd Barkan "Siz müziğe özen gösterirseniz, müzik de size özen gösterecektir" sloganını şiar edindiklerini söyledi. Ayrıca da şunu eklemiş; "Son dönemde caz oldukça kritik bir aşamaya gelmişti, çünkü geçen yıllarda bir çok önemli müzisyenini ardı ardına kaybetti. Yetişkin ve büyük müzisyenlerin sahne tecrübelerini genç müzisyenlerle daha sık paylaşması lazım."

Todd Barkan bu anlamda özellikle Kenny Barron’ın 6 - 11 Ekim tarihleri arasında vereceği konserlere dikkatimizi çekiyor ve ekliyor, "Kenny Barron, Dizzy Gillespie ile çalmaya başladığında ufacık bir çocuktu, Dizzy hiç çekinmeden ve üşenmeden ona yardım etti, şimdi de Barron kimi genç müzisyenlere Dizzy’nin kendisine yaptığını yapıyor..."

70 yaşına yaklaşan Barron, Dizzy’s Club gecelerinde yanına 27 yaşındaki genç trompetçi Brandon Lee ve 34 yaşındaki davulcu Jonathan Blake’i de alarak sahneye çıkacak.

Festival günleri yaklaşırken tüm konserleri içeren daha geniş haberimizi Cazkolik’te okuyabilirsiniz.

Cazkolik.com / 27 Temmuz 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.