Cassandra Wilson "Gümüş Midilli" isimli albümünü 28 Eylül’de yayınlıyor...

Cassandra Wilson "Gümüş Midilli" isimli albümünü 28 Eylül’de yayınlıyor...

Haber caz dünyasına dün düştü ve hemen her yere yayıldı. Kadın caz vokalin en önemli isimlerinden Cassandra Wilson Eylül ayında yeni albümü "Silver Pony"i yayınlıyor.

28 Eylülde raflarda olacağı söylenen albümün Blue Note’dan çıkacağı duyuruldu. Wilson’a albümünde üç de önemli konuk eşlik ediyor, trompetçi Terence Blanchard, rapper Common ve R&B şarkıcısı-şarkı sözü yazarı John Legend...

Esasen bir caz şarkıcısı olarak tanınsa da caz ve popun ortak sularında şarkılarını söyleyen Cassandra Wilson "Silver Pony" isimli yeni albümünde tümü yeni ve bir çoğu kendi bestesi olan şarkılar kaydetmiş. Bu şarkıların bir kısmı da başta Avrupa olmak üzere verdiği çeşitli konserler sırasındaki kayıtlarından oluşan canlı performanslar.

Yapılan basın açıklamalarına göre "Silver Pony" yani "Gümüş Midilli" isimli albüme adını veren parçanın öyküsü Wilson’ın çocukluğundaki bir anıya dayanıyormuş. Kısaca şöyle, Wilson henüz küçük bir çocukken, evlerinin yakınlarına gümüş midillisi ve elinde fotoğraf makinesiyle biri gelir, oralarda oynamakta olan Wilson ile kardeşlerine dönerek "Eğer parasını verebilirseniz sizi midilliye bindiririm, resminizi de çeker size veririm" diye seslenir, erkek kardeşleri çekingen davranırlar ama Cassandra Wilson daha cesur, daha isteklidir, annesi de çekinir ve "genç hanımların yapmayacağı şeyler vardır" diyerek karşı çıkar. Fakat Cassandra Wilson yine de bu anı kaçırmak istemez, nihayetinde midilliye biner, resmini de çektirir. "Şimdi o fotoğrafın benim için çok büyük bir önemi var, o resim benim için bedeli olmayan bir resim" diyen Wilson’ın "Silver Pony"si böyle bir çocukluk hikayesine dayanıyormuş.

Albümdeki "Silver Moon" isimli parçada Wilson’a trompetiyle Blanchard ve vokallerde Common eşlik etmiş. "Watch The Sunrise" isimli parçada ise vokal ve piyanoda John Legend ünlü şarkıcıyla birlikte yer almış.

Gerisi albüm çıkınca birlikte dinlemek üzere diyelim...

Cazkolik.com / 28 Temmuz 2010, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.