Türkiye`nin en uzun soluklu caz festivallerinden Akbank Caz Festivali bu yıl sürprizle dolu programıyla 20. yaşını kutluyor

Türkiye`nin en uzun soluklu caz festivallerinden Akbank Caz Festivali bu yıl sürprizle dolu programıyla 20. yaşını kutluyor

Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği Akbank 20. Caz Festivali, 23 Eylül-12 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 20’nci yılında 20 gün boyunca dünyanın önde gelen saygın caz müzisyenlerini ağırlayacak olan festival, zengin konser programı, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve panellerin yanı sıra yenilenen logosu, festivalin 20 yıllık öyküsünü konu alan belgesel, kitap ve compilation albüm cd’siyle yeni yaşını kutluyor.

 

20’inci yıl için özel olarak hazırlanan “20. Yılında Akbank Caz Festivali Kitabı”, Festival ve Türkiye Caz tarihi hakkında önemli bilgiler içeriyor. “Akbank Caz Retrospektif: 20. Yıl Belgeseli” ise izleyenleri festivalin 20 yıllık geçmişten bugüne keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.  “Akbank Jazz Festival’s 20 Years-Akbank Caz Festivali’nin 20 Yılı (1991-2010)” isimli 13 parçadan oluşan compilation albümle hem festivalin 20 yıllık bir izdüşümünü, hem de farklı tarzlara kucak açan geniş müzikal yelpazesinin bir yansımasını görmek mümkün.

 

20 yıl boyunca Max Roach, Art Ensemble of Africa, Cecil Taylor, Abbey Lincoln, Dave Holland, Archie Shepp, McCoy Tyner, Henry Threadgill, Abdullah İbrahim Trio, Steve Coleman Five Elements, Stephan Micus, Roberto Fonseca ve Terje Rypdall gibi dünyanın en önemli caz sanatçılarını ülkemizde ağırlayan, genç ve başarılı caz sanatçılarına da performans sergileme olanağı sunan Akbank 20. Caz Festivali’nin öne çıkan isimleri ise Count Basie Orchestra, Sun Ra Arkestra, John Surman ve Diane Schuur.

 

Cazkolik.com / 20 Ağustos 2010, Cuma
 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.