Caz davul USTASI Steve Gadd, 16 Eylül günü İstanbul'da

Caz davul USTASI Steve Gadd, 16 Eylül günü İstanbul'da

Son kırk yılın caz müziğinde imzası bulunan, caz davulunun günümüzün en saygın isimlerinden Steve Gadd, Zildjian firmasının düzenlediği "Mission From Gadd" Avrupa turnesi kapsamında ünlü firmanın Türkiye distribütörü Doremusic’in katkılarıyla İstanbul’a geliyor.

16 Eylül 2010 Perşembe günü Saat 20:00’de Beyoğlu Bronx Pi Sahne’de düzenlenecek olan etkinlikte Gadd, özellikle davul ile ilgili her seviyeden müzisyen ve müziksever ile çalım tekniği hakkında bilgiler paylaşacak.


Steve Gadd’e doğuştan davulcu demek en doğrusu. Davulun başına 3 yaşındayken oturan Gadd, henüz 11 yaşındayken Dizzy Gillespie gibi bir efsanenin yanında çalma onuruna erişti. 1945 doğumlu olan Gadd, tüm zamanların en etkileyici davulcularından biri olarak tanımlanıyor. Cazdan rocka uzanan yelpazede çalan ünlü davulcu Eric Clapton, Michel Petrucciani, Chick Corea, John Taylor, Stanley Clarke, Al Dimeola, Bob James gibi bir çok isimle beraber çaldı. The Gadd Gang, GaddAbouts, L’image ve Steve Gadd & Friends gruplarının kurucularından ve davulcusudur. Steve Gadd & Friends grubunun 2010 yılında yayınladığı son albümleri “Live at Voce” tüm dünyada cazseverler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Ünlü davulcu stili, tekniği ve ustalığı ile 2005 yılında dünyanın en önemli müzik okulu Berklee College of Music Şeref Kürsüsü tarafından onursal doktoraya layık görüldü.


Zildjian tarafından ilk kez 2005 yılında Amerika ve Kanada’da düzenlenen "Mission From Gadd" turnesi, gösterilen yoğun istek sebebi ile 2009 yılında Amerika’da, 2010 yılında Avrupa’da tekrarlanıyor. İlk ayağı Nisan ayında tamamlanan turnenin ikinci ayağı Londra, Dublin, Manchester, Paris, Aarburg, İstanbul ve Lizbon şehirlerini kapsıyor.


Steve Gadd, 16 Eylül günü etkinlik öncesi saat 16:00’da Doremusic’in Beyoğlu Tüneldeki davul mağazasında hayranları ile buluşup imza dağıtacak.


Cazkolik.com / 25 Ağustos 2010, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.