32. Chicago Jazz Festival bu yıl Ramsey Lewis’in 75. yaşını kutluyor...

32. Chicago Jazz Festival bu yıl Ramsey Lewis’in 75. yaşını kutluyor...

Bu yıl 32.’si yapılacak olan Chicago Jazz Festivali 2 - 5 Eylül tarihinde gerçekleşecek, yani çok kısa bir süre sonra. Bu yıl festival günümüz caz dünyasının yaşayan en saygın isimlerinden olan Ramsey Lewis’in 75’inci yaşının festival kapsamında kutlanmasıyla öne çıkıyor.

İlk albümünü Ramsey Lewis Trio adı altında 1956 yılında yayınlayan piyanist, besteci, orkestra yöneticisi ve daha bir çok önemli özelliğiyle Ramsey Lewis bir dönüm olan 75. yaşı festival içinde özel bir geceyle kutlanacak.

Dört gün boyunca öğleden sonraları başlayacak olan konserlerle Chicago’lu müzikseverler günümüz cazının önde gelen bir çok ismini festival sahnelerinde izleme imkanını bulacaklar. Kimler var bu isimlerin arasında derseniz eğer; Şöyle hızlıca bakalım, Mike LeDonne Trio saksofon titanı Eric Alexander ile sahne alacak, aynı zamanda festivalin Artist in Residence’ı seçilen şarkıcı Nicole Mitchell ise hep olduğu gibi Black Earth Ochestra’sı ile, Brad Mehldau, Henry Threadgil’s Zooid, Kurt Elling ünlü Ernie Watts ile aynı sahnede olacak, Brian Blade Fellowship, Dana Hall Quintet herhalde yeni albümünü çalacaktır ayrıca içlerinde Nicholas Payton’da varmış, Chuchito Valdez, Corey Wilkes... ve daha bir çok isim.

Ayrıca, Maggie Brown’ın bir "Abbey Lincoln Tribute" yapacağını, ayrı bir konser olarak "Lee Morgan Tribute" yapılacağını, okul orkestralarının önemli caz starlarıyla gündüz sahneleri gerçekleştireceğini de son olarak eklemiş olalım.

Cazkolik.com / 29 Ağustos 2010, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.