Robin McKelle, JC’s sezon açılışı için iki gün İstanbul’da!

Robin McKelle, JC’s sezon açılışı için iki gün İstanbul’da!

Sahnesinde ağırlıklı olarak uluslararası isimlere yer vermesiyle tanınan, sezon içinde pek çok önemli müzisyeni sahnesinde ağırlayan İstanbul Jazz Center’da sezon açılışını yaparak 2010-11 sezonuna başlıyor. Açılışı için son yılların dikkat çeken isimlerinden Robin McKelle ile anlaşan JC’s açıkladığı programa göre sezon içinde bir çok güçlü isme yer verecek.

Şu anda Avrupayı turlayan Robin McKelle, yıl içinde çıkardığı "Mess Around" isimli albümüyle müzik çevrelerinin dikkatini çekti. Güçlü ve ödünsüz sesi, ’straight’ yorumuyla genç neslin önemli kadın seslerinden Kelle 2004 yılında birincilik kazandığı saygın Thelonious Monk yarışmasıyla adını geniş müzik çevrelerine duyurdu.

Caz vokalisti olarak tanımlansa da son albümünde -sesinin de rengi nedeniyle- blues ağırlıklı söyleyen Kelle Miami Üniversitesi caz bölümünden mezun oldu. Berklee’de de okuyan Kelle bir süre bu önemli okulda eğitmenlik de yaptı.

Son albümünün blues tarzından sözettik, kendisi de bunu yadsımıyor zaten ve esasen soul kökenli müzikten hoşlandığını açıklıyor basına. 2006 yılında yayınladığı ilk albümü "Introducing Robin McKelle" ve 2008 tarihli albümü "Modern Antique"de caz kökenlerini besleyen harika yorumlara imza atan şarkıcının son albümündeki blues biraz da yorumlamak için seçtiği parçaların tavırlarından kaynaklanıyor. Bee Gees, Leonard Cohen, Willie Dixon, Beatles gibi ikonların şarkılarını yorumlayan Kelle özellikle Cohen’in "Everbody Knows" yorumu dikkat çekici.

Cazkolik.com / 16 Eylül 2010, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.