Lee Ritenour; "6 String Theory" ile gitarla geçirdiği 50 yılı kutluyor

Lee Ritenour; "6 String Theory" ile gitarla geçirdiği 50 yılı kutluyor

Sizce fotoğrafını gördüğünüz adam, yani Lee Ritenour, 50 yıldır gitar çalan birine benziyor mu?

 

8 yaşından beri çalıyorsanız olur tabii...

 

Geçtiğimiz yaz "6 String Theory" isimli albümünü yayınlayan caz gitarın ekol isimlerinden Lee Ritenour bu albümüyle hem gitarın telleri arasında geçirdiği 50 yılını kutluyor hem de hepsi kendisi gibi çok ünlü, hatta bir çoğu daha da ünlü pek çok isimle düetler yaparak müthiş bir işe imza atıyor. Geçtiğimiz hafta Cazkolik Playlist’te dinlettiğimiz albüm yirmiye yakın farklı müzisyenle kaydedilmiş bir süper prodüksüyon.

 

1952 yılında dünyaya gelen Lee Ritenour yayınladığı albümler ve çaldığı konserlerin yanında çok uzun yıllardır caz ve caz dışı müzikte stüdyo müzisyenliği yapıyor. Kendisini Grammy ödüllü müzisyenliğe götüren yolda tarzını jazz ile pop ve rock, smooth arasında gezinen bir müzisyen olarak tanımlasakta bir noktadan sonra önemli olan gitar denen 20. yüzyılın fenomen enstrümanı ile neler yaptığı oluyor.

 

Yeni albümüyle şimdilerde Amerikada ki tüm radyo kanallarını gezinen Ritenour’a albümünde birbirinden ünlü müzisyenler eşlik etti dedik. Kimler bunlar diye merak ettiyseniz, albümün açılış parçasında birlikte çaldığı John Scofield, bluesun benzersiz ismi Ke’b Mo’ ile çaldığı iki parçayı, B.B.King, Taj Mahal, Pat Martino, Slash, Joe Bonamossa, Robert Cray, Steve Lukather, Neal Schon, George Benson, Andy McKee, Mike Stern, Guthrie Govan gibi gitar devlerini, Joey DeFrancesco, Larry Goldings gibi orgun patronlarını, Vinnie Collaiuta, Harvey Mason gibi davulcuları ve başka pek çok ismi sayabiliriz.

 

Cazkolik.com / 17 Eylül 2010, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.