Salon’da sezonun ilk konseri Medeski, Martin & Wood...

Salon’da sezonun ilk konseri  Medeski, Martin & Wood...

İstanbul kültür sanat hayatının önemli performans merkezlerinden Salon, yeni sezonda İstanbullu sanatseverlerin karşısına hareketli bir programla çıkıyor. Yenilenen tasarımıyla 25 Eylül Cumartesi akşamı ünlü caz triosu Medeski, Martin & Wood konseriyle kapılarını yeniden açıyor. Chivas Jazz Knights serisi kapsamında, 25 Eylül Cumartesi saat 22.30 ve 26 Eylül Pazar saat 21.30’da sahne alacak grup, iki gece üst üste cazseverleri cazdan rock ve fusion’a uzanan müzikal yolculuğa çıkaracak.

Tuşlu çalgılarda John Medeski, vurmalılarda Billy Martin ve basta Chris Wood’dan oluşan MMW, 
1991 yılında Brooklyn’de kurulduğundan bu yana esin kaynağını üyelerinin farklı arka planlarından alarak zengin harmoniler ve güçlü melodilerle bezeli eşsiz bir tarzla çalışmalarına devam ediyor. Önce küçük ve bağımsız plak şirketleriyle, sonra da Blue Note gibi büyük bir şirketle çalışan Medeski Martin & Wood bugüne dek aralarında çocuk müziklerinden oluşan “Let’s Go Everywhere” albümünün de bulunduğu onikiden fazla albüme imza attı. 1998 yılında 5. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında konser veren Medeski Martin & Wood, uzun bir aradan sonra 25 ve 26 Eylül tarihlerinde Salon’da İstanbullu hayranlarıyla yeniden buluşacak.

Medeski, Martin & Wood konserleri, Salon’un hareketli yeni sezon programının da habercisi niteliğinde… Açıldığı günden itibaren İstanbullu sanatseverlerden büyük ilgi gören performans mekânı, yenilenen tasarımıyla, sanatseverlere renkli bir program sunmaya devam edecek. Yeni sezonda da klasik, caz, rock ve alternatif müzik konserleri, tiyatro gösterileri, edebiyat etkinlikleri ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Chivas Jazz Knights, Medeski, Martin & Wood’un ardından, 26 Ekim Salı ve 27 Ekim Çarşamba akşamları Marcus Miller, 24 Kasım Çarşamba akşamı ise Stacey Kent’i ağırlayacak.

Medeski, Martin & Wood konserlerinin bilet fiyatları 40 TL ve 25 TL (öğrenci). Konserin biletleri, Biletix satış kanalları ve İKSV binasından (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, pazar günleri hariç, 12.00–20.00 saatleri arasında) ve etkinlik günlerinde Salon gişesinden temin edilebilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli.

İstanbul Festivalleri’ni indirimli ve ayrıcalıklı olarak izleyen Lale üyeleri için avantajlar, Lale Kart Artı’yla Salon’da da devam ediyor. Lale Kart Artı sahipleri bilet alımlarında %25’e varan özel indirimlerden yararlanabilecek.

Cazkolik.com / 21 Eylül 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.