Chick Corea sonbaharı yeni triosuyla turnede geçirecek

Chick Corea sonbaharı yeni triosuyla turnede geçirecek

Chick Corea yeni üçlüsüyle sonbaharda ortalığı yeniden sallamaya başlıyor. Geçtiğimiz yaz İstanbul Caz Festivalinde izlediğimiz Corea’nın o sahnesindeki Christian McBride yeni konser turnesinde de var, değişen sadece davulcu Brian Blade olmuş.

 

Amerika’da ki turnelerine başlayan üçlü Ekim ayı boyunca yollarda olacak. Kuzey Amerika ve Kanada programlarını tamamladıktan sonra 10 günlüğüne Japonya’ya geçecek olan ekip burada üç farklı şehirde on kadar konser verecek.

 

Yeni üçlüsüyle ilgili basına açıklama yapan Corea 2008 yılında McLaughlin ve Vinnie Collaiuta ile yaptıkları "The Five Peace Band" turnesi sırasında Collaiuta’nın önermesiyle davulcu Brian Blade ile bir şekilde çalışmayı daha o zaman kafasına koymuş, yeni ekip kurma duruma ortaya çıkınca hemen o fikir aklına saklandığı yerden çıkmış, bağlantılar gerçekleşmiş ve zaten beraber çalıştıkları McBride ile de yollarına devam etmeye karar verince yeni trio ortaya çıkmış.

 

Cazkolik ana sayfasında üçlünün tanıtım videosunu yayına girdik, o kısa videoyu izlerseniz görsel olarak ve müzikleri hakkında fikir edinmiş olursunuz ama peşinen şunu söyliyelim, Amerikan caz forumlarından takip ettiğimiz kadarıyla gidenlerin tadı gerçekten damağında kalan konserler oluyormuş. Özellikle Blade’in performansını ve davulu hayranlıkla anlatılıyor. Sonbahar için artık geç olmuş olabilir ama umarız önümüzdeki yıl bu yeni üçlü dağılmadan ülkemizde de izleme fırsatı buluruz.

 

Cazkolik.com / 29 Eylül 2010, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.