Cazın geleceği Wynton Marsalis’ten sorulur...

Cazın geleceği Wynton Marsalis’ten sorulur...

Büyük bir müzisyen, dünyanın saygın caz isimlerinden biri olmasına rağmen, hayatını adadığı, misyonunu yüklendiği müzik olan cazın gelecek kuşaklar tarafından güvenceye alındığını görmek ve bizzat teyid etmek isteyen Wynton Marsalis elini taşın altına koymaktan hiç bir zaman çekinmeyen biri.

Son 20 yılın cazda belki de en aktif isimlerinin başında geliyor. Son yıllarda ardı ardına yayımladığı albümlerinde cazın tüm dünya müzikleriyle içiçe geçmesini sağlayan önemli kayıtlara imza atıyor. Seksenli yıllarda kimi çevrelerce çokca eleştirilen çıkışlar yapsa da bugün görünen o ki haklı olduğu pek çok yan varmış.

Bunları niye anlattık, çünkü Marsalis’in son yıllarda başında bulunduğu Jazz at Lincoln Center’da düzenlediği aile konserleriyle önemli bir misyonu üstleniyor. Haberin fotoğrafında da gördüğünüz gibi cazın bir sonraki nesil tarafından yaşatılan bir müzik olduğundan emin olmak isteyen Marsalis yönetiminde düzenlenen konserler sadece birer dinleti şeklinde geçmiyor. Zaten öyle olsa çocukları daha da sıkmaktan başka bir şeye yaramayacak bu çabayı daha anlamlı yapan şey her bir çocuğu karşısına alıp bir müzik aletiyle çalmasını sağlamaya çalışmak. İşte zaten olay da bu! Her nasıl çalıyorsa çalsın ama çocuklar bir şey çalmayı istesin...

Wynton Marsalis’i iyiniyetli gözüpek çabalarından ötürü hayranlıkla kutluyoruz.

Cazkolik.com / 05 Ekim 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.