> Hindi Zahra, Akbank Caz Festivali kapsamında 8 Ekim`de Ghetto`da...

> Hindi Zahra, Akbank Caz Festivali kapsamında 8 Ekim`de Ghetto`da...

Blues, folk, caz ve dünya müziğinin karışımından oluşan sound’uyla dikkat çeken genç, yetenekli ve güzel müzisyen Hindi Zahra 8 Ekim Cuma akşamı Akbank Caz Festivali kapsamında Ghetto’da sahne alacak!

* * *

Yarı Fransız yarı Faslı Hindi Zahra, hayatını Paris & Londra arasında mekik dokuyarak geçiriyor. Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde verdiği konserlerle geniş bir hayran kitlesine sahip olan genç şarkıcının ilk albümü “Hand Made” adını taşıyor. 11 şarkının yer aldığı albümün ilk single’ı olan ‘Beautiful Tango’ ülkemizde de oldukça ilgi topladı.

* * *

Tüm albümü tek başına hazırlayan ve İngiltere’nin en önemli müzik dergilerinden The Wire tarafından ‘yeni Billy Holiday’ olarak tanımlanan Zahra, “Bir söz yazıyorum, bir riff çalıyorum, gitarları kaydediyorum, sonra da sözleri üzerine yerleştiriyorum” diyerek üretim sürecini özetliyor. (Pek çok müzisyenin bu işi bu kadar basitmiş gibi tarif etmeleri sizce de dikkat çekici değil mi!!! ayrıca, Hindi Zahra & Billie Holiday ne âlâka?)

* * *

Müziğinde Faslı köklerinden kopmadığı gözlenen Hindi Zahra, şarkılarında bendir gibi geleneksel enstrümanlara da yer veriyor. Alternatif / indie müziğin dünya müziğiyle kulağı okşayan özgünlükle harmanlandığı büyüleyici müziğe tanık olmak için Cuma günü gerçekleşecek konseri sakın kaçırmayın diyoruz...

Cazkolik.com / 05 Ekim 2010, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.