Viyana’da yaşayan müzisyenimiz Alp Bora Babylon Lounge’da!

Viyana’da yaşayan müzisyenimiz Alp Bora Babylon Lounge’da!

İstanbul’da yetişen ama 1998 yılında bu yana Viyana’da yaşayan Türk müzisyen, gitarist ve vokalist Alp Bora 12 Ekim gecesi Babylon Lounge’da dörtlüsüyle sahne alacak.

Gecede kendisine vurmalılarda Soner Tezcan, kemanda Efe Turumtay ve çelloda Lukas Lauerman’ın eşlik edecek.

İstanbul’da doğmasına karşın babasının mesleği gereği Ankara ve Bağdat’ta büyüyen Bora on yıldan fazladır artık hayatını Viyana’da sürdürüyor. Aslında pek çok müziksever Alp Bora’yı 2002 yılında kurduğu Nim Sofyan isimli grubuyla yakından tanıyor. 2004 yılında Avusturya Dünya Müzikleri isimli ödüle layık görülen Nim Sofyan’ın bünyesinde Alp Bora dışında Türk müzisyene sahip olmaması, altılının kalan diğer tüm üyelerinin Avusturya’lı müzisyenler olması ve buna rağmen grubun albümlerinde Türk müziği motiflerini kullanması hem dinleyicinin hem de Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın dikkatini çekti ve bakanlık Nim Sofyan grubunu ülkenin resmi müzik elçisi ilan etti. O tarihten bu yana Avusturya’yı temsilen İngiltere’den Suriye’ye, Tunus’tan Polonya’ya, Sırbistan’dan hindistan, Rusya’dan İtalya’ya kadar yirminin üzerinde ülkede uluslararası festivallerde sahne aldı. Nim Sofyan olarak ilk Türkiye turnesini 2008 yılında gerçekleştiren grup bir diğer turnesini son olarak Haziran ayında gerçekleştirdi. Grubun yayınlanan üç albümü bulunmakta.

12 Ekim Salı gecesi Babylon Lounge’da farklı müzisyenlerden oluşan dörtlüsüyle sahne alacak olan Alp Bora’nın önünde uzun ve başarılı bir müzikal gelecek kendisini bekliyor. Bu başarılı müzikal kariyerin bir gecesinde kendisini izlemek şu anda hemen önünüzde duran güzel bir seçenek. Salı gecesi orada olarak bu ekibin müziğine ilk elden dinleyebilirsiniz.

Cazkolik.com / 10 Ekim 2010, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.