Kerem Görsev yeni albümüde geri sayıma başladı

Kerem Görsev yeni albümüde geri sayıma başladı

Kerem Görsev’in iki yıldır üzerinde çalıştığı yeni albümü "Therapy"nin yayınlanacağı gün belli oldu; 1 Aralık’ta piyasada olacak albüm için geri sayım başladı.

 

Yanda gördüğünüz kapak görseli, albümün ismi gibi ruhunuzda "Therapy" yapıyor. Yaylı orkestralarla yapılan kayıtlara oldum olası meraklı olduğunu söyleyen Görsev önceki yıllarda yayınladığı St. Petersburg Philharmony orkestralı kaydından sonra yeni albümünde de geniş bir orkestra ile çalıştı. Efsane şef ve müzisyen Alan Broadbent ile albümü için anlaşan Görsev orkestra için ayrıca London Philharmonia ile anlaşarak kariyerinin en önemli kayıtlarından birinin tümüyle tamamlayıp piyasaya çıkmasını beklemeye başladı.

 

Albüm yayınlandıktan sonra tüm bu detayları hem Cazkolik’te hem de basında sıklıkla okuyacağınız için size bu haberde hem albümün yayınlanışı ile ilgili geri sayımın başladığını duyurmak istedik hem de bir kaç detaydan söz etmeyi gerekli buluyoruz. Mesela, Kerem Görsev’in Alan Broadbendt ile çalışma fikrinin "Quartet West" albümünü dinlerken aklına gelmesi gibi... Quartet West gerçekten de cazın en önemli gruplarından biri, İş Sanat’ta geçen sezon verdiği konserin tadı halen damağımızda. Hatta bu lezzeti unutmamanız için bugün grubun 2007 albümünü playlistte yayına aldık. Tanımayanlar gerçekten güzel bir fırsat olabilir.

 

Mesela, albümde birlikte çaldıkları ustaları ustası Ernie Watts. Watts günümüz caz saksofonunun yaşayan en önemli isimlerinden. Soloları dinleyeni paramparça edebilir. Erkek vokalin büyük ismi Kurt Elling’in albümündeki soloları halen hafızalarımızda taze.

 

Tüm cazseverler gibi hepimiz albümü merakla ve ilgiyle bekliyoruz, tam yılbaşı öncesi Kerem Görsev’in albümü başta caz sektörü olmak üzere tüm müzik sektörüne hareket getireceği kesin.

 

Cazkolik.com / 15 Ekim 2010, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.