Oscar Peterson’ın müziğini bir de onlardan dinleyin...

Oscar Peterson’ın müziğini bir de onlardan dinleyin...

Grubun elemanları bir festivalde solist olarak konuk oldukları bir konser sırasında tanışıyorlar. O an sahnede yarattıkları müziğin kıvılcımlarını fark eden müzisyenler, bir grup olarak yola devam etme kararı alıyorlar. Konser sonrasındaki konuşmalarında Oscar Peterson, Barney Kessel ve Ray Brown’dan oluşan tarihi trionun üç müzisyen için de ne kadar önemli ve müzisyenliklerine büyük bir etki olduğunu fark ettiklerinde ise Peterson’ın bestelerini çalmaya ve bu parçaları yeniden aranje etmeye karar veriyorlar.

Bu projede hem bu büyük besteciyi ve eserlerini onurlandırırken bir yandan da kendi kimliklerini ve seslerini buluyorlar. Bu yetenekli ve etkileyici üç müzisyen projeleri ile tüm Avrupa’da konser vermeye devam ediyor.
Sanatçılan konserlerinde 50’li yılların repertuarından parçalara yer veriyorlar.

Konser boyunca bol bol swing duyabilirsiniz. ‘Swinging on a Star’, ‘You Look Good to Me’ gibi 50′li yılların parçalarının yanı sıra Peterson’ın daha sonraki çalışmalarına da yer veriliyor. Sahne performanslarında müzisyenler aynı zamanda Peterson Trio ve caz tarihi hakkında bilgiler de veriyorlar. Sadece 2 gece için Nardis’teler…

Hans Kwakkernaat – piyano Arnhem’deki School of Arts’ta jazz piyano eğitimi alan Hans Kwakkernaat Hollanda’nın en popüler piyanistlerinden biri. Ünlü ismin beraber çaldığı isimler arasında Tony Williams, Bob Minter, TC Monk Jr., Ronald Douglas ve Ruud Brink yer alıyor.

Joost Zoeteman – gitar Özellikle gypsy jazz (manuk) konusunda özelleşmiş olan Joost tüm Avrupa’nın yanısıra Hindistan ve Vietnam’da da konserler verdi. Gypsy jazz’ın önemli isimlerinden olan Tchavolo Schmitt’le çaldı, ayrıca Roni Ben Huur ve Basily gibi müzisyenler ile de aynı sahneyi paylaştı.

Bas Rietmeijer – kontrabas Kariyeri boyunca tüm dünyada konserler vermiş olan Rietmeijer, adından özellikle Vietnam’da Marcus Schinkel Trio ile yaptıkları turne ile bahsettirdi. Çalıştığı isimler arasında Gijs Hendriks, Marcus Schinkel Trio, Bob Mintzer, Ben Dungen ve Jigs Wigham yer alıyor.

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.